притисни ентер »

НАСА ја мапираше водата на Месечината
НАСА ја мапираше водата на Месечината

НАСА ја мапираше водата на Месечината

Тим од научници со помош на податоците на сега веќе пензионираната летачка лабораторија SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), која всушност е „боинг 747 сп“ со телескоп, направи детална мапа од распореденоста на водата на Месечината. Истражувањето објавено во списанието The Planetary Science Journal дава нов увид во движењето на

НАСА ја мапираше водата на Месечината

НАСА ја мапираше водата на Месечината

НАСА ја мапираше водата на Месечината Тим од научници со помош на податоците на сега веќе пензионираната летачка лабораторија SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), која всушност е „боинг 747 сп“ со телескоп, направи детална мапа од распореденоста на водата на Месечината. Истражувањето објавено во списанието The Planetary Science

НАСА ја мапираше водата на Месечината

НАСА ја мапираше водата на Месечината

Тим од научници со помош на податоците на сега веќе пензионираната летачка лабораторија SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), која всушност е „боинг 747 сп“ со телескоп, направи детална мапа од распореденоста на водата на Месечината. Истражувањето објавено во списанието The Planetary Science Journal дава нов увид во движењето на

НАСА ја мапираше водата на Месечината

НАСА ја мапираше водата на Месечината

Тим од научници со помош на податоците на сега веќе пензионираната летачка лабораторија SOFIA (Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy), која всушност е „боинг 747 сп“ со телескоп, направи детална мапа од распореденоста на водата на Месечината. Истражувањето објавено во списанието The Planetary Science Journal дава нов увид во движењето на

NASA направи мапа на водата на Месечината

NASA направи мапа на водата на Месечината

Тим научници ја создадоа првата детална мапа на дистрибуција на вода на Месечината со помош на податоците од веќе „пензионираната летечка лабораторија“ SOFIA (Стратосферска опсерваторија за инфрацрвена астрономија), која е Боинг 747СП со телескоп. Истражувањето објавено во The Planetary Science Journal, дава нов увид во движењето на водата на површината