притисни ентер »

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал
Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал Нема техничка можност во депонијата Дрисла да се спалува отпад од било каков карактер освен медицински отпад, порача денеска градоначаникот на Град Скопје Петре Шилегов. Прашан дали може на скопјани да им гарантира дека во Дрисла не се гори опасен отров или материјал, Шилегов

Шилегов уверува: „Дрисла“ нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Шилегов уверува: „Дрисла“ нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Шилегов и изјави дека очекува дека до крајот на ноември или во првата половина на декември, ГЕС да ја добие лиценцата за дистрибуција на топлинска енегрија во сисемот за централно греење во Скопје. Нема техничка можност во депонијата „Дрисла“ да се спалува отпад од било каков карактер освен медицински отпад, изјави градоначаникот на Град Скопје, Петре

Институциите се караат, а во дрисла се гори опасен отпад?

Институциите се караат, а во дрисла се гори опасен отпад?

Бирократските процедури и лавиринти ја држат депонијата Дрисла без управител. Преписката помеѓу градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов и директортака на Централниот регистар дополнително ја комплицира ситуацијата во која Шилегов бара Дрисла да се врати под капата на градот како јавно претпријатие. Но, од регистарот му посочуваат дека тоа не е

До првата половина на декември ГЕС ќе добие лиценца

До првата половина на декември ГЕС ќе добие лиценца

До крајот на ноември или првата половина на декември претпријатието Градски енергетски системи (ГЕС) ќе добие лиценца за дистрибуција на топлинска енергија во системот за централно греење во Градот, најави денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов. – Во тек е постапка за обезбедување на финансиска поддршка за работењето на  ГЕС, како еден од условите

Шилегов: Очекувам до декември ГЕС да добие лиценца

Шилегов: Очекувам до декември ГЕС да добие лиценца

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува до крајот на ноември или во првата половина од декември, Градски енергетски системи (ГЕС) да ја добие лиценцата за дистрибуција на топлинска енегрија во сисемот за централно греење во Градот.

Шилегов очекува до крајот на оваа година Град Скопје да стане диструбитер на топлинска енергија

Шилегов очекува до крајот на оваа година Град Скопје да стане диструбитер на топлинска енергија

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов очекува до крајот на ноември или во првата половина од декември, Градски енергетски системи (ГЕС) да ја добие лиценцата за дистрибуција на топлинска енегрија во сисемот за централно греење во Градот. – Во тек е постапката околу обезбедувањето на финасиската поддршка за работењето на Градски енергетски системи

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Фото: Б. Грданоски Нема техничка можност во депонијата Дрисла да се спалува отпад од било каков карактер освен медицински отпад, порача денеска градоначаникот на Град Скопје Петре Шилегов. Прашан дали може на скопјани да им гарантира дека во Дрисла не се гори опасен отров или материјал, Шилегов рече дека надлежен за надзорот на работата на депонијата

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Шилегов: Дрисла нема техничка можност да спалува опасен отров или материјал

Нема техничка можност во депонијата Дрисла да се спалува отпад од било каков карактер освен медицински отпад, порача денеска градоначаникот на Град Скопје Петре Шилегов. Прашан дали може на скопјани да им гарантира дека во Дрисла не се гори опасен отров или материјал, Шилегов рече дека надлежен за надзорот на работата на депонијата во еколошка смисла

Шилегов: Очекувам до декември ГЕС да добие лиценца

Шилегов: Очекувам до декември ГЕС да добие лиценца

– Во тек е постапката околу обезбедувањето на финасиската поддршка за работењето на Градски енергетски системи (ГЕС), како еден од условите за добивење на лиценца. Во моментот кога ќе ги завршиме банкарските формалности ќе аплицираме во Регулаторната комисија за енергетика за добивање на лиценца за дистрибуција на топлинска енергија, рече Шилегов во