притисни ентер »

Ти, ти тамо назад што дираш, кажи што знаеш за француската револуција?
Ти, ти тамо назад што дираш, кажи што знаеш за француската револуција?

Ти, ти тамо назад што дираш, кажи што знаеш за француската револуција?

Улаза наставник по историју у училницу и сви ученици седнуев освен ед’н кој што нешто дира там позади… -Ти, ти тамо назад што дираш, кажи што знаеш за француската револуција? -Незнам ништо. -Коју годину започнала втора светска војна? -Илјада триста и… -Седи, единица.Како се викаш? -Пеце Стојановски. -Па тебе те нема у дневник. -Па сигурно дека ме нема,