притисни ентер »

Ставете лук под перница, многу ќе ви помогне!
Ставете лук под перница, многу ќе ви помогне!

Ставете лук под перница, многу ќе ви помогне!

Со векови лукот се смета за чудесен лек кој помага во борба против многу болести. Чешнињата лук се основна состојка во многу народни лекови. И медицината го користи лукот и не ги потенцира неговите лековити својства. Лукот содржи калиум, магнезиум, натриум и алицин – состојка која го штити телото од вируси и спречува ширење на инфекции. Доколку не

Лековитите својства на лукот

Лековитите својства на лукот

Лукот нашите баби го користеле скоро во секое јадење, зимница па и во природните лекови кои ги правеле. И медицината го користи лукот и не ги негира неговите лековити својства. Лукот изобилува со калиум, магнезиум, натриум и алицин – состојка која го штити телото од вируси и спречува ширење на инфекции. Доколку не сте љубител на аромата на лук, не

Ставете едно чешне лук под перницата – едноставна метода која лекува многу болести

Ставете едно чешне лук под перницата – едноставна метода која лекува многу болести

Лукот уште од дамнешни времиња се смета за чудесен лек кој помага во борба против многу болести. Затоа, чешнињата лук често се користат во речиси сите народни лекови. Покрај тоа, и медицината го користи лукот и не ги негира неговите лековити својства. Лукот изобилува со калиум, магнезиум, натриум и алицин – состојка која го штити телото од вируси и

Ставете едно чешне лук под перницата – еве што сè лекува оваа едноставна метода

Ставете едно чешне лук под перницата – еве што сè лекува оваа едноставна метода

Лукот уште од дамнешни времиња се смета за чудесен лек кој помага во борба против многу болести. Затоа, чешнињата лук често се користат во речиси сите народни лекови. Покрај тоа, и медицината го користи лукот и не ги негира неговите лековити својства. Лукот изобилува со калиум, магнезиум, натриум и алицин – состојка која го штити телото од вируси и