притисни ентер »

Отсега можете да гледате во темница како дење ! Сé што ви треба се очила
Отсега можете да гледате во темница како дење ! Сé што ви треба се очила

Отсега можете да гледате во темница како дење ! Сé што ви треба се очила

Замислете да ставите пар лесни наочари и да гледате во мракот јасно како ден. Ова наскоро би можело да стане реалност благодарение на револуционерното истражување од Центарот за извонредност на ARC за трансформативни мета-оптички системи ( TMOS ) во Австралија . Научниците развиле ултра тенок филм, или леќа тенка колку селотејп, која може да го претвори