притисни ентер »

Најуспешниот извозен продукт во СФРЈ беше од Македонија
Најуспешниот извозен продукт во СФРЈ беше од Македонија

Најуспешниот извозен продукт во СФРЈ беше од Македонија

ИЗВОР Скопје24 | февруари 15, 2020 Во текот на 20 век, Македонија беше позната низ цела Европа по својот опиум! Во индустријата за лекови со опиум, која цветаше во првата половина на 20 век, едно од клучните места имаше опиумот, не не само легалниот, туку и на црниот пазар, според новите истражувања на историчарите. Македонскиот медицински опиум, произведен