притисни ентер »

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи
Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Избегнувањето на социјалните мрежи за само една недела може да донесе значајни предности во подобрување на менталното здравје и намалување на депресијата и анксиозноста, потврдија сознанијата од новата научна студија. Научниците од Универзитетот во Бат ги проучувале резултатите од таква апстиненција од социјалните мнрежи кај испитаници на возраст од

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Избегнувањето на социјалните мрежи за само една недела може да донесе значајни предности во подобрување на менталното здравје и намалување на депресијата и анксиозноста, потврдија сознанијата од новата научна студија. Научниците од Универзитетот во Бат ги проучувале резултатите од таква апстиненција од социјалните мнрежи кај испитаници на возраст од

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Избегнувањето на социјалните мрежи за само една недела може да донесе значајни предности во подобрување на менталното здравје и намалување на депресијата и анксиозноста, потврдија сознанијата од новата научна студија. Научниците од Универзитетот во Бат ги проучувале резултатите од таква апстиненција од социјалните мнрежи кај испитаници на возраст од

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи Избегнувањето на социјалните мрежи за само една недела може да донесе значајни предности во подобрување на менталното здравје и намалување на депресијата и анксиозноста, потврдија сознанијата од новата научна студија. Научниците од Универзитетот во Бат ги проучувале

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Научниците открија што се случува по една недела апстиненција од социјалните мрежи

Избегнувањето на социјалните мрежи за само една недела може да донесе значајни предности во подобрување на менталното здравје и намалување на депресијата и анксиозноста, потврдија сознанијата од новата научна студија. Научниците од Универзитетот во Бат ги проучувале резултатите од таква апстиненција од социјалните мнрежи кај испитаници на возраст од

Пет навики кои го јакнат вашето ментално и емоционално здравје

Пет навики кои го јакнат вашето ментално и емоционално здравје

Менталното здравје ја вклучува нашата ментална и социјална благосостојба, а исто така го вклучува и вашето емоционално здравје или вашата способност да ги именувате, обраќате и регулирате вашите емоции. Многу фактори играат улога во менталното здравје, од кои некои не можете да ги контролирате, како што се генетиката, животните искуства и семејната

Само една недела одмор од социјалните мрежи ја намалува депресијата и анксиозноста

Само една недела одмор од социјалните мрежи ја намалува депресијата и анксиозноста

Седум дена одмор од социјалните мрежи ја намалува депресијата и вознемиреноста, покажало ново истражување. Л уѓето кои седум дена се одморале од платформите како ТикТок, Инстаграм, Твитер и Фејсбук пријавиле дека се чувствуваат подобро, покажало истражување на Универзитетот Бат во Велика Британија. Научниците ги поделиле 154-те испитаници на возраст

Студија: Една недела одмор од социјалните мрежи ја намалува депресијата и анксиозноста

Студија: Една недела одмор од социјалните мрежи ја намалува депресијата и анксиозноста

Луѓето кои земале седум дена одмор од платформите како ТикТок, Инстаграм, Твитер и Фејсбук изјавиле дека се чувствуваат подобро, покажа студијата на Универзитетот во Бат. Истражувачите го поделиле примерокот од 154 луѓе на возраст од 18 до 72 години во две групи - на едната ѝ бил даден пристап до социјалните мрежи, а на другата не. Испитаниците користеле

Една недела одмор од социјалните мрежи ги ублажува депресијата и анксиозноста

Една недела одмор од социјалните мрежи ги ублажува депресијата и анксиозноста

Фото: Маја Јаневска-Илиева Најновото истражување на британскиот Универзитет во Бат покажа дека само една недела пауза од социјалните мрежи ги ублажува депресијата и анксиозноста, пренесе хрватски „Индекс“. Истражувачите следеле 154 луѓе на возраст од 18 до 72 години поделени во две групи. На едната ѝ бил даден пристап до социјалните мрежи, а на другата