притисни ентер »

Данска рекордер во искористување сончева енергија
Данска рекордер во искористување сончева енергија

Данска рекордер во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот, постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија. Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот, постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија. Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска рекордер во искористување сончева енергија

Данска рекордер во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани

Данска рекордер во искористување сончева енергија

Данска рекордер во искористување сончева енергија

Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто во потрошувачката на електрична

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Данска со рекордни нивоа во искористување сончева енергија

Копенхаген, 12 јануари 2109 (МИА) – Данска, која е светски лидер во искористување енергија од ветрот,  постигнува напредок во секторот искористување сончева енергија во 2018 година. Според  Dansk Energi, минатата година, сончевите електрани произвеле рекордна количина електрична енергија.  Уделот на производство на соларни електрани достигна 2,8 отсто