притисни ентер »

ГЕНЕТИКА: Откријте каква боја ќе бидат очите на вашето бебе?
ГЕНЕТИКА: Откријте каква боја ќе бидат очите на вашето бебе?

ГЕНЕТИКА: Откријте каква боја ќе бидат очите на вашето бебе?

Каква боја на очите ќе има вашето бебе? Тоа зависи од комбинацијата на гени. За секоја особина одговорна е група гени, а не само еден ген. Така е и со боите на очите. На пример, родителите со црни, изразено темни очи, не треба да очекуваат синооко дете. Лицата со кафеава коса и очи, можат да добијат дете со сини очи, но сепак почести се случаите нивните