притисни ентер »

Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар Скопје
Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар Скопје

Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар Скопје

Еден од музичките настани со најдолга традиција е пред нас – годишниот традиционален концерт на мандолинскиот оркестар „Скопје“. Концертот ќе се одржи на 12 декември (среда), 2018 година со почеток во 20.00 часот во Фоајето на Македонската опера и Балет. Младите мандолинсти ќе настапат под диригентската палка на искусните и реномирани диригенти Рамадан

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

На претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија насловен „Морски барнови“ вечер во 20 часот, како солист ќе настапи германскиот виолончелист Даниел Милер-Шот. Тој се смета за еден од најистакнатите претставници на овој инструмент на својата генерација и повеќе од две децении ја воодушевува публиката во светот. Од Македонската филхармонија

Германскиот виртуоз на виолончело Милер-Шот по вторпат на концерт со филхармонијата

Германскиот виртуоз на виолончело Милер-Шот по вторпат на концерт со филхармонијата

Македонската филхармонија за вечерва (20 часот) го најавува настапот на најдобриот виолончелист на новата генерација, Даниел Милер-Шот од Германија. Концертот е насловен „Морски бранови“, на кој Милер-Шот ќе го изведе Концертот за виолончело и оркестар бр. 1 од Шостакович. За Милер-Шот, кој по вторпат доаѓа во Скопје, „Њујорк тајмс“ напиша дека е „бестрашен

Гостува виртуозот на виолончелото Даниел Милер-Шот

Гостува виртуозот на виолончелото Даниел Милер-Шот

Македонската филхармонија повторно го носи виртуозот на виолончелото Даниел Милер-Шот од Германија. На вечерашниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, насловен „Морски бранови“, тој ќе настапи како солист. Важи за еден од најславните виолончелисти на новата генерација, амбасадор на музиката на 21 век. За македонската публика ќе го изведе

Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар Скопје

Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар Скопје

Еден од музичките настани со најдолга традиција е пред нас – годишниот традиционален концерт на мандолинскиот оркестар „Скопје“. Концертот ќе се одржи на 12 декември (среда), 2018 година со почеток во 20.00 часот во Фоајето на Македонската опера и Балет. Младите мандолинсти ќе настапат под диригентската палка на искусните и реномирани диригенти Рамадан

Вечерва виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

Вечерва виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

На претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија насловен „Морски барнови" вечер во 20 часот, како солист ќе настапи германскиот виолончелист Даниел Милер-Шот. Тој се смета за еден од најистакнатите претставници на овој инструмент на својата генерација и повеќе од две децении ја воодушевува публиката во светот. Од Македонската филхармонија

Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар „Скопје“

Годишен концерт на Мандолинскиот оркестар „Скопје“

Една од музичките настани со најдолга традиција е пред нас – годишниот традиционален концерт на мандолинскиот оркестар „Скопје“. Концертот ќе се одржи на 12 декември (среда), 2018 година со почеток во 20.00 часот во Фоајето на Македонската опера и Балет. Младите мандолинсти ќе настапат под диригентската палка на искусните и реномирани диригенти Рамадан

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

На претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија насловен „Морски барнови“ вечер во 20 часот, како солист ќе настапи германскиот виолончелист Даниел Милер-Шот. Тој се смета за еден од најистакнатите претставници на овој инструмент на својата генерација и повеќе од две децении ја воодушевува публиката во светот. Од Македонската филхармонија

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

На претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија насловен „Морски барнови“ вечер во 20 часот, како солист ќе настапи германскиот виолончелист Даниел Милер-Шот. Тој се смета за еден од најистакнатите претставници на овој инструмент на својата генерација и повеќе од две децении ја воодушевува публиката во светот. Од Македонската филхармонија

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

Виртуозот на виолончело Даниел Милер-Шот, солист со Македонската филхармонија

На претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија насловен „Морски барнови“ вечер во 20 часот, како солист ќе настапи германскиот виолончелист Даниел Милер-Шот. Тој се смета за еден од најистакнатите претставници на овој инструмент на својата генерација и повеќе од две децении ја воодушевува публиката во светот. Од Македонската филхармонија