притисни ентер »

Џиби и вистинското срце на Скопје
Џиби и вистинското срце на Скопје

Џиби и вистинското срце на Скопје

Џиби и вистинското срце на Скопје Кица Колбе Пред 2 минути Кица Колбе. / Фото: Архива на Слободен печат Тој беше сонувач и градител, во една личност. Градеше градби и сценографии, како симбол за визионерство. И сега го гледам млад, со долга коса, како чекори со фармерките „ѕвонарки“ и долгиот мантил на скопското корзо, во вистинското невидливо срце