притисни ентер »

Кога ќе видиме „безвоздушни“ гуми на патиштата?
Кога ќе видиме „безвоздушни“ гуми на патиштата?

Кога ќе видиме „безвоздушни“ гуми на патиштата?

Наместо воздух под притисок во гумите, масата на возилото ќе биде поткрепена со флексибилни гумени композити. Michelin ја најавува својата револуционерна гума без воздух за 2024 година. Наместо компримиран воздух во гумите, масата на возилото ќе биде поткрепена со флексибилни гумени композити. Повеќе технички детали за структурата на материјалот сè

Кој прв ќе се вози на „безвоздушни“ гуми и кога ќе се појават на пазарот

Кој прв ќе се вози на „безвоздушни“ гуми и кога ќе се појават на пазарот

Наместо воздух во гумите, масата на возилото ќе биде поткрепена со флексибилни гумени композити. Мишелин ја најавува својата револуционерна гума без воздух за 2024 година. Повеќе технички детали за структурата на материјалот сеуште не се откриени, бидејќи тоа е сеуште тајна на Мишелин, а оваа компанија го нарекува својот производ УПТИС – Уникатен гумен