притисни ентер »

Загадувањето намалено до 50 отсто од запрениот сообраќај поради корона вирусот
Загадувањето намалено до 50 отсто од запрениот сообраќај поради корона вирусот

Загадувањето намалено до 50 отсто од запрениот сообраќај поради корона вирусот

Дезинфекција на улиците на Рим (Фото: ЕПА) Европската агенција за животна средина вели дека жителите на многу европски градови за прв пат дишеле чист воздух, иако причината е страшна – епидемијата на корона вирусот Нивото на загаденост се намали за повеќе од 50 проценти во делови од Европа, според новите бројки објавени од Европската агенција за животна

Сателитски снимки покажуваат значително намалување на загадувањето на планетата по појавата на Ковид-19

Сателитски снимки покажуваат значително намалување на загадувањето на планетата по појавата на Ковид-19

Европската вселенска агенција објави сателитски снимки кои покажуваат дека неактивноста на индустријата поради пандемијата значително го намалила нивото на загадување на воздухот во целиот свет. Експертите од агенцијата сметаат дека ненадејната промена претставува „најголем експеримент досега“ во однос на намалувањето на индустриските емисии. Во текот

Сателитски снимки покажуваат значително намалување на загадувањето на планетата по појавата на Ковид-19

Сателитски снимки покажуваат значително намалување на загадувањето на планетата по појавата на Ковид-19

Европската вселенска агенција објави сателитски снимки кои покажуваат дека неактивноста на индустријата поради пандемијата значително го намалила нивото на загадување на воздухот во целиот свет. Експертите од агенцијата сметаат дека ненадејната промена претставува „најголем експеримент досега“ во однос на намалувањето на индустриските емисии. Во текот

Сателитски снимки покажуваат значително намалување на загадувањето на планетата по појавата на Ковид-19

Сателитски снимки покажуваат значително намалување на загадувањето на планетата по појавата на Ковид-19

Европската вселенска агенција објави сателитски снимки кои покажуваат дека неактивноста на индустријата поради пандемијата значително го намалила нивото на загадување на воздухот во целиот свет. Експертите од агенцијата сметаат дека ненадејната промена претставува „најголем експеримент досега“ во однос на намалувањето на индустриските емисии. Во текот