притисни ентер »

Обединувачката магија на спорот
Обединувачката магија на спорот

Обединувачката магија на спорот

Обединувачката магија на спорот Македонија се препороди! Вистинска бајка беше се’ она што му се случуваше на ракометниот клуб Вардар оваа сезона. Преноси на натпреварите само преку еден кабелски оператор, заминување на речиси целата прва седморка (Канељас, Македа, Марсениќ, Милиќ, Абутовиќ, Штербик, Циндриќ…), намален број спонзори, и што ли уште не

Година на спортското срце – Вардар, Ливерпул, Торонто…!

Година на спортското срце – Вардар, Ливерпул, Торонто…!

Актуелнава 2019 година, иако се уште незавршена, и досега ни покажа дека спортот е непредвидлив. Дека срцето на шампионот е многу поголемо од сите проблеми. Спортските колективи во светот покажаа дека парите и создавањето мега-тимови не се клучот за успех. Вардар, Ливерпул, Торонто се само дел од клубовите кои ја одбележаа годината, иако на стартот