притисни ентер »

ЈП  „Комунална Хигиена“ најави санкции за несовесните граѓани

ЈП „Комунална Хигиена“ најави санкции за несовесните граѓани

Јавното претпријатие „Комунална Хигиена“ се заканува со глоби и санкции за фрлање на отпадоци како што е градежен шут, стар мебел и бела техника во близина на контејнерите или пред станбените објекти. Ќе се зголеми и бројот на теренски инспектори, додека трите пункта за собирање и селекција на овој вид отпад, ќе работат секој ден од 7 до 19 часот.

Акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ Скопје

Акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ Скопје

Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини заедно ќе почнат акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ градот, пренесува СДК . Новиот раководител на инспекторатот на Град Скопје Мирослав Богдановски денеска најави ќе се зголемат контролите во однос на отпадот кој се создава низ градот. „Следува период во кој ќе бидат преземени

Град Скопје: Кабастиот отпад оставете го бесплатно во центрите во Карпош, Вардариште и Шуто Оризари

Град Скопје: Кабастиот отпад оставете го бесплатно во центрите во Карпош, Вардариште и Шуто Оризари

Граѓаните својот кабаст отпад со сопствен превоз можат бесплатно да го одложат во центрите за селекција на отпадот во Карпош и во Вардариште, како и во претоварната станица во Шуто Оризари. За оваа услуга и за активностите за подобрување на јавната хигиена на денешната прес-конференција зборуваа директорот на ЈП „Комунална хигиена“, Абдусамед Шабани

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го одлагаат во Центрите за селекција на отпад во Карпош и во Вардариште или во Претоварната станица која се наоѓа

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад. Комуналниот отпад само да го одлагаат во садовите со таа намена, а кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го одлагаат во Центрите за селекција на отпад во Карпош и во Вардариште или во Претоварната станица која се наоѓа

Со два дрона ќе се регулира отпадот

Со два дрона ќе се регулира отпадот

Инспекторатот на Скопје денеска, меѓудругото, рече дека ќе бидат активирани два дрома за полесно активирање на престапници кои фрлаат непрописно отпад. Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини почнуваат акција за контрола, лоцирање и казнување на оние кои фрлаат отпад низ градот. Престапниците ќе се ловат и со дронови. -Активно

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

ЈП „Комунална хигиена“ апелира Скопјани да ги почитуваат термините за одлагање отпад, а комуналниот отпад да го одлагаат само во садовите со таа намена. Кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад), пак, со сопствен превоз бесплатно од денеска ќе можат да го одлагаат во Центрите за селекција на отпад во Карпош и во Вардариште или

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани бесплатно ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад

Скопјани од денеска ќе можат бесплатно да го одлагаат кабастиот отпад (застарен мебел, електронски и електричен отпад) со сопствен превоз во Центрите за селекција на отпад во Карпош и во Вардариште или во Претоварната станица која се наоѓа во Шуто Оризари. Ова денеска го соопшти директорот на ЈП „Комунална хигиена“ Абдусамед Шабани. Потсети дека согласно

СО ДРОН ЌЕ ВЕ ЛОВИМЕ И ЌЕ ВЕ КАЗНУВАМЕ СО 50 ЕВРА ЗА ФРЛАЊЕ ЃУБРЕ, ВЕЛИ ГЛАВНИОТ ИНСПЕКТОР ВО ГРАД СКОПЈЕ

СО ДРОН ЌЕ ВЕ ЛОВИМЕ И ЌЕ ВЕ КАЗНУВАМЕ СО 50 ЕВРА ЗА ФРЛАЊЕ ЃУБРЕ, ВЕЛИ ГЛАВНИОТ ИНСПЕКТОР ВО ГРАД СКОПЈЕ

Комуналните инспектори на Град Скопје и на скопските општини заедно ќе почнат акција за казнување на граѓаните кои фрлаат ѓубре низ градот. Новиот раководител на инспекторатот на Град Скопје Мирослав Богдановски денеска најави ќе се зголемат контролите во однос на отпадот кој се создава низ градот. „Следува период во кој ќе бидат преземени сите мерки