притисни ентер »

Почина познатиот српски глумец Миша Јанкетиќ
Почина познатиот српски глумец Миша Јанкетиќ

Почина познатиот српски глумец Миша Јанкетиќ

Во 81 година од животот , во Белград почина познатиот филмски и татарски глумец, Михајло Миша Јанкетиќ. Јанкетиќ имаше импозантна кариера, направена исклучително врз основа на своите актерски способности, пишуваат белградските медиуми. Тој бил домско дете и како штитеник на државата, по 18 година сам се снаоѓал во животот. Неговиот талент бил бргу

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Тажна вест: Почина познат српски актер

Тажна вест: Почина познат српски актер

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша” Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Имал помалку од 50 кила и едвај се движел - Детали за смртта на легендарниот актер

Имал помалку од 50 кила и едвај се движел - Детали за смртта на легендарниот актер

Еден од најголемите српски и југословенски актери, Михаило Миша Јанкетиќ, почина денеска во Белград на 80 години. Инаку, пред смртта целосно се сменил. Сите го познавале како голем боем, а последните години актерот само седел дома. Бил нервозен кога шетал, а неговата сосетка за српскиот Курир вели дека едвај се движел во последно време и буквално едвај

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина легендарниот актер Михаило Миша Јанкетиќ ФОТО

Почина легендарниот актер Михаило Миша Јанкетиќ ФОТО

Неговите колеги ја делат тагата и се обидуваат да прифатат дека легендата повеќе ја нема. Во Белград на 80-годишна возраст почина легендарниот српски и југословенски актер Михаило Миша Јанкетиќ. Зад себе остави неизбришлива трага во српската кинематографија, но и многубројното неутешно семејство – меѓу кои сопругата Светлана и четирите деца. Неговите

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број во Југословенскиот драмски театар во Белград, а настапил и во повеќе филмови, телевизиски серии и радио драми. Тој бил и професор по глума на Академијата

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Почина српскиот актер Миша Јанкетиќ

Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Белград, 15 јуни 2019 (МИА) – Познатиот српски театарски и филмски актер Михаило „Миша“ Јанкетиќ почина денеска во Белград на 81-годишна возраст. Во својата богата актерска кариера Јанкетиќ одиграл над сто театарски улоги, најголем број