притисни ентер »

Во центарот на Скопје недостигаат најмалку 4.000 паркинг места
Во центарот на Скопје недостигаат најмалку 4.000 паркинг места

Во центарот на Скопје недостигаат најмалку 4.000 паркинг места

Од „ПОЦ“ потенцираат дека надминувањето на проблемот со паркирањето во центарот на Скопје не може да се темели на драстично зголемување на изведбата на нови паркинзи. Во центарот на Скопје има значително поголема побарувачка на места за паркирање во споредба со капацитетот на постојните паркиралишта. ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), само во делот

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

Во центарот на Скопје има значително поголема побарувачка на места за паркирање во споредба со капацитетот на постојните паркиралишта. ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), само во делот на паркинг зоните со кои стопанисува, во моментов забележува недостиг на 4.030 паркинг места. Од ова јавно претпријатие за „Мета.мк“ велат дека располагаат со 5.173

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

Во центарот на Скопје има значително поголема побарувачка на места за паркирање во споредба со капацитетот на постојните паркиралишта. ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), само во делот на паркинг зоните со кои стопанисува, во моментов забележува недостиг на 4.030 паркинг места. Од ова јавно претпријатие за „Мета.мк“ велат дека располагаат со 5.173

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

На центарот на Скопје му фалат најмалку 4.000 паркинг места, велат од ПОЦ

Во центарот на Скопје има значително поголема побарувачка на места за паркирање во споредба со капацитетот на постојните паркиралишта. ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ (ПОЦ), само во делот на паркинг зоните со кои стопанисува, во моментов забележува недостиг на 4.030 паркинг места. Од ова јавно претпријатие за „Мета.мк“ велат дека располагаат со 5.173

Богоев размислува да воведе зонско паркирање во Карпош – Ако се согласат граѓаните

Богоев размислува да воведе зонско паркирање во Карпош – Ако се согласат граѓаните

Проблемот со паркирањето му е познат и на градоначалникот Стефан Богоев, кој најавува решевање на проблемот преку воведување зонско паркирање, но само доколку добие согласност од жителите на Карпош. Карпошани мака мачат при секој обид да се паркираат во близина на нивните домови. Проблемот, како што велат нашите читатели, се појавува бидејќи жителите

Богоев: Ставивме точка на расипничкото и неодговорно работење

Богоев: Ставивме точка на расипничкото и неодговорно работење

Знаејќи дека таксата за уредување на градежно земјиште (народски кажано комуналии) се меѓу главните извори на финансирање на сите единици на локална самоуправа, слободно можам да кажам дека Општината изгуби средства. Сепак, уште на самиот почеток покажавме дека ќе играме бескомпромисно. Се надоврзавме на граѓанските иницијативи пред Уставниот суд,