притисни ентер »

Предлогот отфрлен: Во Германија останува да се вози без ограничувања!
Предлогот отфрлен: Во Германија останува да се вози без ограничувања!

Предлогот отфрлен: Во Германија останува да се вози без ограничувања!

Горниот дом на германскиот парламент го отфрли предлогот за воведување ограничување на брзината од 130 км/ч. на автопатите на земјата. Идејата беше да се намалат штетните емисии во атмосферата и да се намали бројот на сообраќајни незгоди. Одбивањето на воведување на ваквата мерка се очекуваше со оглед на спротивставување на истата од страна на политичарите,