притисни ентер »

Отстранет кампот на  „Македонија блокира“ од пред Собранието
Отстранет кампот на  „Македонија блокира“ од пред Собранието

Отстранет кампот на „Македонија блокира“ од пред Собранието

Овој шут  сведочи за импровизираниот камп на „Македонија блокира“ кој со месеци беше поставен спроти Собранието. Комунални инспектори на Град Скопје доцна синоќа спровеле редовна контрола и поради нехигиена ги отстраниле сите предмети, потврдуваат за Канал 5. Неколку граѓани и денеска се собраа на истото место. Велат дека кампот е отстранет доцна синоќа

ТРГНАТИ ШАТОРИТЕ ПРЕД СОБРАНИЕ: Власта го сруши уредно пријавениот кампус на бранители, со тоа, всушност, сама почна да се руши

ТРГНАТИ ШАТОРИТЕ ПРЕД СОБРАНИЕ: Власта го сруши уредно пријавениот кампус на бранители, со тоа, всушност, сама почна да се руши

Од кампот на бранителите, кои со месеци протестираат пред Собрание, реагираат тоа што Градот Скопје им ги отстрани шаторите пред Собрание. Тие велат дека нивниот камп бил уредно пријавен. -Власта го сруши уредно пријавениот кампус на бранители. Со тоа, всушност, сама почна да се руши. Ние ќе и помогнеме побрзо да се сруши, напиша Ристо Мијаковски

Отстранети шаторите на „Македонија блокира“, тие пријавиле кражба, Градот Скопје оценил дека се отпад

Отстранети шаторите на „Македонија блокира“, тие пријавиле кражба, Градот Скопје оценил дека се отпад

Embedded video for Отстранети шаторите на „Македонија блокира“, тие пријавиле кражба, Градот Скопје оценил дека се отпад Отстранети се шаторите на граѓаните од Македонија блокира од пред законодавниот дом. Од граѓанското здружение тврдат дека кампот бил пријавен до Нова Година.Шаторите биле тргнати без никаква најава па затоа во полиција пријавиле

Шаторите од кампот кај Собранието биле третирани како отпад

Шаторите од кампот кај Собранието биле третирани како отпад

Од Град Скопје ја издале наредбата за отстранување на шаторите пред Собрание кои беа поставени од движењето „Македонија блокира“. Од Градот информираат дека шаторите се отстранети затоа што биле поставени илегално и дека она што е подигнато е третирано како отпад. „Никој немал побарано дозвола за собир и поставување на шатори, а седеа таму со месеци

Град Скопје ги тргнал празните шатори од пред Собрание

Град Скопје ги тргнал празните шатори од пред Собрание

Од Град Скопје ја издале наредбата за отстранување на шаторите пред Собрание кои беа поставени од движењето „Македонија блокира“. Од Градот информираат дека шаторите се отстранети затоа што биле поставени илегално и дека она што е подигнато е третирано како отпад. -Никој немал побарано дозвола за собир и поставување на шатори, а седеа таму со месеци

Град Скопје: Немало никој во шаторите на „Македонија блокира“,  шаторите се третирани како отпад

Град Скопје: Немало никој во шаторите на „Македонија блокира“, шаторите се третирани како отпад

Од Град Скопје ја издале наредбата за отстранување на шаторите пред Собрание кои беа поставени од движењето „Македонија блокира“. Од Градот информираат дека шаторите се отстранети затоа што биле поставени илегално и дека она што е подигнато е третирано како отпад. -Никој немал побарано дозвола за собир и поставување на шатори, а седеа таму со месеци

Отстранет кампот на  „Македонија блокира“ од пред Собранието

Отстранет кампот на „Македонија блокира“ од пред Собранието

Комуналните инспектори на Град Скопје ги тргнале при редовна инспекциска контрола, потврдија за Канал 5. Неколку граѓани и денеска се собраа на истото место. Велат дека кампот е отстранет доцна синоќа со багери и неколку камиони, без претходно да бидат известени. „Пријавив во полиција кражба. Полицијата индолентно се однесува, вика: Доколку не е кражба,

Шаторите на „Македонија блокира“ биле празни, Град Скопје ги третирал како отпад

Шаторите на „Македонија блокира“ биле празни, Град Скопје ги третирал како отпад

32 Споделувања Share Tweet Наредбата за отстранување на шаторите на „Македонија блокира“ била издадена од Градот, потврдува Никола Наумовски од Град Скопје, пренесува „ Макфакс “. „Според Законот за комунален ред, ние имаме обврска парковите и зелените површини да ги држиме чисти и уредни“, вели Наумовски. Од Градот информираат дека во кампот немало

Град Скопје: Немало никој во шаторите на „Македонија блокира“,  шаторите се третирани се како отпад

Град Скопје: Немало никој во шаторите на „Македонија блокира“, шаторите се третирани се како отпад

Од Град Скопје ја издале наредбата за отстранување на шаторите пред Собрание кои беа поставени од движењето „Македонија блокира“. Од Градот информираат дека шаторите се отстранети затоа што биле поставени илегално и дека она што е подигнато е третирано како отпад. -Никој немал побарано дозвола за собир и поставување на шатори, а седеа таму со месеци

Град Скопје: Немало никој во шаторите на „Македонија блокира“, третирани се како отпад

Град Скопје: Немало никој во шаторите на „Македонија блокира“, третирани се како отпад

Од Град Скопје ја издале наредбата за отстранување на шаторите пред Собрание кои беа поставени од движењето „Македонија блокира“. Од Градот информираат дека шаторите се отстранети затоа што биле поставени илегално и дека она што е подигнато е третирано како отпад. -Никој немал побарано дозвола за собир и поставување на шатори, а седеа таму со месеци