притисни ентер »

СКРМ тврди дека вработените во институциите од културата со мартовските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%, министерката негира
СКРМ тврди дека вработените во институциите од културата со мартовските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%, министерката негира

СКРМ тврди дека вработените во институциите од културата со мартовските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%, министерката негира

Вработените во институциите од културата со мартовските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%, реагираат од Синдикатот за култура на Македонија. Од таму велат дека директорите на националните институции во заедничката Вајбер група, од Министерството за култура добиле нацрт -решение за пресметка на платите, во кое биле споменати двата

Синдикатот за култура реагира дека со матровските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%

Синдикатот за култура реагира дека со матровските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%

Вработените во институциите од културата со мартовските плати нема да добијат зголемување за 12, туку за 2%, реагираат од Синдикатот за култура на Македонија. Од таму велат дека директорите на националните институции во заедничката Вајбер група, од Министерството за култура добиле нацрт -решение за пресметка на платите, во кое биле споменати двата

За неполни четири години културните работници добиле покачување на платите за 52 проценти

За неполни четири години културните работници добиле покачување на платите за 52 проценти

Минатата година во јули беше постигнат договор меѓу владата и Сојузот на синдикатите со што добија поголеми плати за 10 проценти, договор за општиот колективен договор, нова Методологија за пресметка на плати врз основа на просечна платар како и регрес за годишен одмор за вработените во јавниот сектор . Со септемвриската плата, вработените во јавниот

За неполни четири години културните работници добиле покачување на платите за 52 проценти

За неполни четири години културните работници добиле покачување на платите за 52 проценти

Минатата година во јули беше постигнат договор меѓу владата и Сојузот на синдикатите со што добија поголеми плати за 10 проценти, договор за општиот колективен договор, нова Методологија за пресметка на плати врз основа на просечна платар како и регрес за годишен одмор за вработените во јавниот сектор. Со септемвриската плата, вработените во јавниот

За неполни четири години културните работници добиле покачување на платите за 52 проценти

За неполни четири години културните работници добиле покачување на платите за 52 проценти

Минатата година во јули беше постигнат договор меѓу владата и Сојузот на синдикатите со што добија поголеми плати за 10 проценти, договор за општиот колективен договор, нова Методологија за пресметка на плати врз основа на просечна платар како и регрес за годишен одмор за вработените во јавниот сектор . Со септемвриската плата, вработените во јавниот

Kултурните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување

Kултурните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување

Синдикатот да не дезинформира, туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега, напиша синоќа на својот фејсбук профил министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска. -Министерството за култура најостро се спротиставува на дезинформациите и создавањето паника од страна на Синдикатот на

Министерката Костадиновска Стојчевска го обвини синдикатот за ширење дезинформации

Министерката Костадиновска Стојчевска го обвини синдикатот за ширење дезинформации

Синдикатот да не дезинформира, туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега, напиша вечерва на својот фејсбук профил министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска. „Министерството за култура најостро се спротиставува на дезинформациите и создавањето паника од страна на Синдикатот на

Костадиновска Стојчевска: Културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега

Костадиновска Стојчевска: Културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега

Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска на својот фејсбук профил се огласи во однос на платата на културните работници, таа напиша: „Синдикатот да не дезинформира туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега. Министерството за култура најостро се спротиставува на дезинформациите

Костадиновска Стојчевска: Синдикатот да не дезинформира, туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување

Костадиновска Стојчевска: Синдикатот да не дезинформира, туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување

Синдикатот да не дезинформира, туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега, напиша вечерва на својот фејсбук профил министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска. -Министерството за култура најостро се спротиставува на дезинформациите и создавањето паника од страна на Синдикатот на

Костадиновска Стојчевска: Синдикатот да не дезинформира

Костадиновска Стојчевска: Синдикатот да не дезинформира

17 Синдикатот да не дезинформира, туку да потврди дека културните работници за мартовската плата ќе добијат највисоко покачување до сега, напиша вечерва на својот профил на „Фејсбук“ министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска. „Министерството за култура најостро се спротиставува на дезинформациите и создавањето паника од страна на Синдикатот