притисни ентер »

Компанија пуштила 150.000 генетички модифицирани комарци во природата
Компанија пуштила 150.000 генетички модифицирани комарци во природата

Компанија пуштила 150.000 генетички модифицирани комарци во природата

Биотехнолошката фирма „Окситек“, финансиски поддржана од Бил Гејтс, ќе испушти стотици милиони генетички модифицирани комарци во Флорида за целите на експеримент. Минатата недела била пуштена првата група од 150 илјади комарци. Контроверзниот проект предвидува пуштање генетички модифицирани комарци на шест локации во сојузната држава во следните неколку