притисни ентер »

Сушењето алишта во соба за време на зимата е најлошата работа која може да ја направите
Сушењето алишта во соба за време на зимата е најлошата работа која може да ја направите

Сушењето алишта во соба за време на зимата е најлошата работа која може да ја направите

Сушењето на испраната облека дома може да предизвика сериозни здравствени проблеми, предупредуваат британските научници. Облеката на радијаторите ја зголемуваат влажноста на воздухот со 30 проценти. Оваа влага излегува дека е идеална средина за виреење на опасни организми. Специјалистите предупредуваат за опасноста од спори на Asperigillus fumigatus

Сушење алишта во соба е најлошата работа што може да ја направите

Сушење алишта во соба е најлошата работа што може да ја направите

Сушењето алишта во затворен простор го зголемува нивото на влажност на воздухот за дури 30 проценти. И не само тоа, мали количини хемикалии од детергент и омекнувачи постојано се испуштаат од алиштата. Зголемена влажност предизвикува проблеми, како астма и други проблеми со системот за дишење, бидејќи влагата предизвикува  создавање на повеќе од 10

Сушењето алишта во соба за време на зимата е најлошата работа која може да ја направите - ова е причината

Сушењето алишта во соба за време на зимата е најлошата работа која може да ја направите - ова е причината

Сушењето на испраната облека дома може да предизвика сериозни здравствени проблеми, предупредуваат британските научници. Облеката на радијаторите ја зголемуваат влажноста на воздухот со 30 проценти. Оваа влага излегува дека е идеална средина за виреење на опасни организми. Специјалистите предупредуваат за опасноста од спори на Asperigillus fumigatus