притисни ентер »

Пчелите на покривот на собранието во Виена годишно произведуваат 180 кг мед
Пчелите на покривот на собранието во Виена годишно произведуваат 180 кг мед

Пчелите на покривот на собранието во Виена годишно произведуваат 180 кг мед

Виенското собрание не е само седиште на политиката, туку и на пчелите. Од 2014 година неколку кошници се наоѓаат на покривот на градското собрание во главниот град на Австрија. Тие се дел од активната заштита на пчелите во градот, а на старите стебла во паркот пред собранието наоѓаат разновидна храна. Овие пчели, годишно произведуваат повеќе од 180