притисни ентер »

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. – Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. – Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. „Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена

Русија ќе одговори на протерувањето на нејзини дипломати од Грција

Русија ќе одговори на протерувањето на нејзини дипломати од Грција

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи, Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу двете земји. Таа најави и дека Русија ќе одговори на таквата одлука. „Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена вредност, тоа не се виртуелни односи туку

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. - Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Москва, 12 јули 2018 (МИА) - Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. „Тргнуваме од фактот дека билатералните

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. – Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Русија најави одговор на грчкото протерување на дипломати, САД го поздравија грчкиот потег

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова изјави дека протерувањето на двајца руски дипломати од Грција нема добро да се одрази на односите меѓу Москва и Атина, јави руската новинска агенција ТАСС. Захарова најави и дека Русија ќе одговори на грчкиот потег. – Тргнуваме од фактот дека билатералните односи имаат сопствена

САД  ја поддржа Грција за протерувањето на руските дипломати

САД ја поддржа Грција за протерувањето на руските дипломати

Американскиот Стејтдепартмент денеска реагира на протерувањето на руски дипломати од Грција. “Мешањето во демократските процеси на други земји е неприфатливо и ние ја поддржуваме Грција во одбраната на својата сувереност”, се вели во реакцијата на официјален Вашингтон. “Со особена загриженост забележуваме потенцијални руски обиди за уривање на напредокот