притисни ентер »

Од Њујорк до Лондон луѓето уживаа во делумното затемување на сонцето
Од Њујорк до Лондон луѓето уживаа во делумното затемување на сонцето

Од Њујорк до Лондон луѓето уживаа во делумното затемување на сонцето

Делови од светот уживаа во делумното затемување на сонцето. Ова беше првото од двете затемнувања на Сонцето оваа година. Од Њујорк до Лондон, луѓето од северната хемисфера денеска го видоа делумното затемнување на Сонцето, кое над Арктик беше во форма на огнен прстен. Од големите градови, најдобар поглед имаше од Торонто, каде што Сонцето беше покриено

Делови Од светот уживаа во делумното затемнување на Сонцето

Делови Од светот уживаа во делумното затемнување на Сонцето

Од Њујорк до Лондон, луѓето од северната хемисфера денеска можеа да уживаат во делумното затемнување на Сонцето, кое над Арктик беше во форма на огнен прстен. Ова беше првото од двете затемнувања на Сонцето оваа година. Затемнувањето над Торонто (Фото: Инстаграм) Според НАСА, затемнувањето можеше да се набљудува од источниот дел на САД, Алјаска, Гренланд,

“Огнен прстен“ денес над небото: Од каде ќе може да се види оваа ретка појава?

“Огнен прстен“ денес над небото: Од каде ќе може да се види оваа ретка појава?

Жителите на поголемиот дел од северната хемисфера денес ќе можат да го видат затемнувањето на Сонцето, а научниците овој настан го нарекуваат затемнување на прстенот. Најдобрата сцена на затемнувањето ќе се види на Арктикот, но остатокот од светот, како што се северниот дел на САД, Канада, Алјаска, Гренланд и делови од Европа и Азија, исто така ќе

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето (фото) Затемнувањето на Сонцето или „огнениот прстен“, како што го нарекуваат астрономите, беше видлив низ целата северна хемисфера во текот на денот. Затемнувањето е прстенесто, што значи дека Месечината е доволно далеку од Земјата за да делува помала од Сонцето, наведува Си-Ен-Ен. Делумното затемнување

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето/ФОТО

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето/ФОТО

Затемнувањето на Сонцето или „огнениот прстен“, како што го нарекуваат астрономите, беше видлив низ целата северна хемисфера во текот на денот. Затемнувањето е прстенесто, што значи дека Месечината е доволно далеку од Земјата за да делува помала од Сонцето, наведува Си-Ен-Ен. View this post on Instagram A post shared by NASA (@nasa) Делумното затемнување

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето

Небесен спектакл: Делумно затемнување на Сонцето

Затемнувањето на Сонцето или „огнениот прстен“, како што го нарекуваат астрономите, беше видлив низ целата северна хемисфера во текот на денот. Затемнувањето е прстенесто, што значи дека Месечината е доволно далеку од Земјата за да делува помала од Сонцето, наведува Си-Ен-Ен. Делумното затемнување на Сонцето имаа можност да го видат жителите на планетата

Несекојдневен феномен: Делумно затемнување на сонцето денес можеше да се види на небото

Несекојдневен феномен: Делумно затемнување на сонцето денес можеше да се види на небото

Затемнувањето на Сонцето или „огнениот прстен“, како што го нарекуваат астрономите, беше видлив низ целата северна хемисфера во текот на денот. Затемнувањето е прстенесто, што значи дека Месечината е доволно далеку од Земјата за да делува помала од Сонцето, наведува Си-Ен-Ен. Делумното затемнување на Сонцето имаа можност да го видат жителите на планетата

“Огнен прстен“ денес над небото: Од каде ќе може да се види оваа ретка појава?

“Огнен прстен“ денес над небото: Од каде ќе може да се види оваа ретка појава?

Жителите на поголемиот дел од северната хемисфера денес ќе можат да го видат затемнувањето на Сонцето, а научниците овој настан го нарекуваат затемнување на прстенот. Најдобрата сцена на затемнувањето ќе се види на Арктикот, но остатокот од светот, како што се северниот дел на САД, Канада, Алјаска, Гренланд и делови од Европа и Азија, исто така ќе

Сонцето ќе се претвори во огнен прстен при денешното затемнување

Сонцето ќе се претвори во огнен прстен при денешното затемнување

Големи делови од северната хемисфера денеска ќе сведочат на затемнување на Сонцето, кое притоа ќе биде прстенесто. Тоа значи дека Месечината ќе помине меѓу Земјата и Сонцето, но нема целосно да ја блокира неговата светлина, со што на небото ќе се формира огнен прстен. Најголемиот спектакл ќе биде над Арктик, каде што не живеат многу луѓе, но добар

Денес на небото „огнен прстен“: Познато е каде ќе може да се види оваа ретка појава

Денес на небото „огнен прстен“: Познато е каде ќе може да се види оваа ретка појава

Totality during annular solar eclipse with ring of fire. Ако Месечината го покрие Сонцето од блиската страна на својата орбита, таа целосно ја блокира ѕвездата, а потоа зборуваме за целосно затемнување, но ако затемнувањето е, како што е сега, на крајната страна, тогаш имаме делумно затемнување, кое има изглед на „огнен прстен“. Жителите на поголемиот