притисни ентер »

Вештачка интелигенција која ја претвора музиката во слики
Вештачка интелигенција која ја претвора музиката во слики

Вештачка интелигенција која ја претвора музиката во слики

Синестезијата е ретка состојба каде сетилата се мешаат, па некои можат да “слушнат“ бои, а други да ги “вкусат“ зборовите. Овој невролошки феномен сега може да се постигне со некои современи помагала, како што е вештачката интелигенција, која резултатите од едно сетило ги преведува во друго. Се работи за проект на белгискиот експерт Ксандер Стенбург

Вештачка интелигенција која музиката ја претвора во слики

Вештачка интелигенција која музиката ја претвора во слики

Синестезијата е ретка состојба каде сетилата се мешаат, па некои можат да „слушнат“ бои, а други да ги вкусат зборовите. Овој невролошки феномен сега може да се постигне со некои современи помагала, како вештачката интелигенција која резултатите од едно сетило ги преведува во друго. Се работи за проект на белгискиот експерт за машинско учење, Ксандер

Вештачка интелигенција која музиката ја претвора во слики

Вештачка интелигенција која музиката ја претвора во слики

Синестезијата е ретка состојба каде сетилата се мешаат, па некои можат да „слушнат“ бои, а други да ги вкусат зборовите. Овој невролошки феномен сега може да се постигне со некои современи помагала, како вештачката интелигенција која резултатите од едно сетило ги преведува во друго. Се работи за проект на белгискиот експерт за машинско учење, Ксандер