притисни ентер »

ЏАФЕРИ: НЕ СМЕ ВЕНЧАНИ, ако СДСМ сакаат ново мнозинство нека кажат
ЏАФЕРИ: НЕ СМЕ ВЕНЧАНИ, ако СДСМ сакаат ново мнозинство нека кажат

ЏАФЕРИ: НЕ СМЕ ВЕНЧАНИ, ако СДСМ сакаат ново мнозинство нека кажат

Собранискиот спикер Талат Џафери вчера ја прекина седницата за предлог-законот за Јавно обвинителство поради тоа што, како што рече, немало услови да продолжи затоа што за збор во расправата се јавиле 38 пратеници. Но, најинтересен беше повикот на Џафери до партиските лидери да се изјаснат дали имаат желба изборите да се одржат на 12 април. Тој истакна

ЏАФЕРИ: НЕ СМЕ ВЕНЧАНИ, ако СДСМ сакаат ново мнозинство нека кажат

ЏАФЕРИ: НЕ СМЕ ВЕНЧАНИ, ако СДСМ сакаат ново мнозинство нека кажат

Собранискиот спикер Талат Џафери вчера ја прекина седницата за предлог-законот за Јавно обвинителство поради тоа што, како што рече, немало услови да продолжи затоа што за збор во расправата се јавиле 38 пратеници. Но, најинтересен беше повикот на Џафери до партиските лидери да се изјаснат дали имаат желба изборите да се одржат на 12 април. Тој истакна

Џафери за ДВ: Јас ли сум виновен што оставија важни закони да се усвојуваат во последните два дена пред распуштање на парламентот?

Џафери за ДВ: Јас ли сум виновен што оставија важни закони да се усвојуваат во последните два дена пред распуштање на парламентот?

„Се додека примам пораки дека има можност да се создаде друго мнозинство дека ќе биде поуспешно, јавно ги повикувам партиските лидери доколку сериозно мислат дека имаат потреба да создадат друго мнозинство, јавно ќе организирам преку мојата покана во текот на утрешниот ден да има лидерска средба согласно Пржинскиот договор, согласно договорот за предвремените

Џафери: Ако сакаат ново мнозинство, фер е да кажат, не сме венчани

Џафери: Ако сакаат ново мнозинство, фер е да кажат, не сме венчани

Претседателот на Собранието, Талат Џафери по вчерашната неуспешна седница за Законот за ЈО  и најавата на СДСМ за ново парламентарно мнозинство, за „ Дојчевеле “ изјави дека направил се што е во негова надлежност. „Јас ли сум виновен што оставија важни закони да се усвојуваат во последните два дена пред распуштање на парламентот? Сите закони кои ги

Џафери: Ако не сакаат избори, ако сакаат ново мнозинство, нека кажат

Џафери: Ако не сакаат избори, ако сакаат ново мнозинство, нека кажат

„Јас ли сум виновен што оставија важни закони да се усвојуваат во последните два дена пред распуштање на парламентот?”, изјави Талат Џафери за Дојче Веле. „Јас ли сум виновен што оставија важни закони да се усвојуваат во последните два дена пред распуштање на парламентот?”, изјави Талат Џафери за Дојче Веле . „Сите закони кои ги сметаат за приритетни

Џафери: Не сме венчани, ако сакаат ново мнозинство фер е да кажат

Џафери: Не сме венчани, ако сакаат ново мнозинство фер е да кажат

Собранискиот спикер Талат Џафери вчера ја прекина седницата поради тоа што, како што рече, немало услови да продолжи затоа што за збор во расправата се јавиле 38 пратеници, па седницаа ја закжа за денеска во 11 часот. Откако неколку пратеници на СДСМ го прозваа Џафери и го опоменаа да си ја врши работата како штоо треба тој повика  партиските лидери

Џафери: Ако сакаат ново парламентарно мнозинство, ред е да дојдат и да кажат, а не да се расправаат преку мене

Џафери: Ако сакаат ново парламентарно мнозинство, ред е да дојдат и да кажат, а не да се расправаат преку мене

„Се додека примам пораки дека има можност да се создаде друго мнозинство дека ќе биде поуспешно, јавно ги повикувам партиските лидери доколку сериозно мислат дека имаат потреба да создадат друго мнозинство, јавно ќе организирам преку мојата покана во текот на утрешниот ден да има лидерска средба согласно Пржинскиот договор, согласно договорот за предвремените

НА ЏАФЕРИ МУ ПУКНА ФИЛМОТ: Јас не продавам време и не располаган со екстра време

НА ЏАФЕРИ МУ ПУКНА ФИЛМОТ: Јас не продавам време и не располаган со екстра време

Собранискиот спикер Талат Џафери вчера ја пpeкина седницата за предлог-законот за Јавно oбвинителство поради тоа што, како што рече, немало услови да продолжи затоа што за збор во рaсправата се јавиле 38 пратеници. Но, најинтересен беше повикот на Џафери до партиските лидери да се изјаснат дали имаат желба изборите да се одржат на 12 април. Тој истакна

Џафери: Не сме венчани, нека кажат ако сакаат ново мнозинство

Џафери: Не сме венчани, нека кажат ако сакаат ново мнозинство

Џафери: Не сме венчани, нека кажат ако сакаат ново мнозинство Собранискиот спикер Талат Џафери вчера ја прекина седницата за предлог-законот за Јавно обвинителство поради тоа што, како што рече, немало услови да продолжи затоа што за збор во расправата се јавиле 38 пратеници. Но, најинтересен беше повикот на Џафери до партиските лидери да се изјаснат

Џафери: Ако СДСМ не сакаат избори, ако сакаат ново мнозинство, нека кажат, не сме венчани

Џафери: Ако СДСМ не сакаат избори, ако сакаат ново мнозинство, нека кажат, не сме венчани

Денеска во 11 часот треба да започне новата собраниска седница на која ќе се расправа за предлог-законот за Јавно обвинителство. Собранискиот спикер Талат Џафери вчера ја прекина седницата поради тоа што, како што рече, немало услови да продолжи затоа што за збор во расправата се јавиле 38 пратеници. Но, најинтересен беше повикот на Џафери до партиските