притисни ентер »

Промоција на проектот за одржлив рамномерен регионален развој
Промоција на проектот за одржлив рамномерен регионален развој

Промоција на проектот за одржлив рамномерен регионален развој

Во Владата на Република Македонија денеска ќе биде промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој. Проектот се спроведува во соработка со Швајцарската агенција за соработка и развој. На настанот е најавено присуство на вицепремиерот Кочо Анѓушев и на министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу. Анѓушев претходно, заедно

Промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Подобар увид во распределбата на буџетските средства во соодветните региони и овозможување подобро планирање на финансиите во насока на рамномерен регионален развој, ќе се постигне со проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој, кој се спроведува од Кабинетот на Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, во соработка

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Владата со софтверско решение ќе утврдува колку и како се трошат парите што се наманети за обезбедување регионален рамномерен развој. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев истакна дека со организиран пристап ќе се врши рамномерна распределба на средствата во регионите. Доколку не се преземат мерки за надминување на разликите во нивниот развој,

Промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Подобар увид во распределбата на буџетските средства во соодветните региони и овозможување подобро планирање на финансиите во насока на рамномерен регионален развој, ќе се постигне со проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој, кој се спроведува од Кабинетот на Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, во соработка

Владата со нов софтвер еднакво ќе го финансира регионалниот развој

Владата со нов софтвер еднакво ќе го финансира регионалниот развој

Владата на Република македонија ќе воведува нов софтвер, со кој ќе може да се следи дали парите наменети за еднаков развој на регионите навистина стихгнуваат до крајните корисници. Според вице-премиерот Кочо Анѓушев, кој го промовираше новиот софтвер, ако итно не се превземат мерки за надминување на разликите во развојот на регионите во Македонија,

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Владата со софтверско  решение ќе утврдува колку и како се трошат парите што се наманети за обезбедување регионален рамномерен развој. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев истакна дека со организиран пристап ќе се врши рамномерна распределба на средствата во регионите. Доколку не се преземат мерки за надминување на разликите во нивниот развој, 

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев истакна дека со организиран пристап ќе се врши рамномерна распределба на средствата во регионите. Доколку не се преземат мерки за надминување на разликите во нивниот развој,  како што оцени денеска, во државава ќе има три големи градови во кои сите ќе сакаат да живеат, а останатите ќе бидат празни. -

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Владата со софтверско решение ќе утврдува колку и како се трошат парите што се наманети за обезбедување регионален рамномерен развој. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев истакна дека со организиран пристап ќе се врши рамномерна распределба на средствата во регионите. Доколку не се преземат мерки за надминување на разликите во нивниот развој,

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

Со посебен софтвер ќе се следи како се трошат парите за рамномерен регионален развој

ладата со софтверско  решение ќе утврдува колку и како се трошат парите што се наманети за обезбедување регионален рамномерен развој. Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев истакна дека со организиран пристап ќе се врши рамномерна распределба на средствата во регионите. Доколку не се преземат мерки за надминување на разликите во нивниот развој, 

Промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Промовиран проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој

Подобар увид во распределбата на буџетските средства во соодветните региони и овозможување подобро планирање на финансиите во насока на рамномерен регионален развој, ќе се постигне со проектот за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој, кој се спроведува од Кабинетот на Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања, во соработка