притисни ентер »

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години
Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради  што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и  да биде сметан дека има 49 наместо 69 години. – Се чувствувам млад, силен и мускулест и барам тоа законски да ми се признае, бидејќи се чувствувам понижен,

69 годишен маж бара со закон да му вратат 20 години од животот

69 годишен маж бара со закон да му вратат 20 години од животот

Toa било барањето на пензиониран Холанѓанец , кој смета дека е дисктиминиран на пазарот на труд и на љубовен план , па решил со закон да му вратат 20 години од животот и да го прогласат дека има 49 години. холандскиот правен систем прв пат се соочува со вакво бизарно , но сериозно барање на Емил Рателбанд , кое ги зачуди судиите од судот во Арнхем

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и да биде сметан дека има 49 наместо 69 години. – Се чувствувам млад, силен и мускулест и барам тоа законски да ми се признае, бидејќи се чувствувам понижен,

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради  што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и  да биде сметан дека има 49 наместо 69 години. – Се чувствувам млад, силен и мускулест и барам тоа законски да ми се признае, бидејќи се чувствувам понижен,

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради  што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и  да биде сметан дека има 49 наместо 69 години. – Се чувствувам млад, силен и мускулест и барам

Сака да ја смени годината на раѓање, оти „трансродните луѓе може да го сменат полот“

Сака да ја смени годината на раѓање, оти „трансродните луѓе може да го сменат полот“

Пенсзионерот Емил Рателбенд почна судска битка затоа што сака да го промени датумот на раѓање, за да оди на работа и да постигне подобар успех со жените на Тиндер. Холанѓанецот кој има 69 години, смета дека ако трансродните луѓе може да го сменат својот пол, тој треба да има право да го промени својот дтум на раѓање, и да има официјално 49 години,

Холанѓанец бара законско право да се подмлади 20 години

Холанѓанец бара законско право да се подмлади 20 години

Пензиониран Холанѓанец се чувствува во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран според возраста на пазарот на трудот, но и во љубовта, па по судски пат побара да му се ‘отпишат’ две децении и возраста да му се спушти од 69 на 49 години. Холандското правосудство сѐ уште не се сретнало со таков случај, бизарен, но таков што судиите

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер бара законски да му се „одземат“ 20 години

Холандски пензионер чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминиран на пазарот на труд и во љубовта, поради што побара по судски пат да му се „отпишат“ 20 години и да биде сметан дека има 49 наместо 69 години. – Се чувствувам млад, силен и мускулест и барам тоа законски да ми се признае, бидејќи се чувствувам понижен,

Холанѓанец бара право законски да се подмлади за 20 години

Холанѓанец бара право законски да се подмлади за 20 години

Пензиониран холандски државјанин чувствува дека е во одлична психофизичка кондиција и смета дека е дискриминаран според возраста на пазарот на трудот, но и во љубовта, па по судски пат бара да му се отпишат две децении и возраста од 69 да му биде спуштена на 49 години. Холандското правосудство досега се нема соочено со ваков случај, бизарно но „сериозно