притисни ентер »

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори
Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Ако штотуку купивте паметен телевизор на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет-врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг-услуги, повеќето ги гледаа интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и сè што е поврзано на интернет, тој отвора

ФБИ предупредува: Паметните телевизори можат да ве шпионираат!

ФБИ предупредува: Паметните телевизори можат да ве шпионираат!

Само затоа што, за разлика од обичните телевизори, тие се поврзуваат на интернет, паметните телевизори се особено ранливи… Новата објава на блогот на ФБИ во американската сојузна држава Орегон објаснува дека интернет – врската им овозможува на хакерите да влезат во вашиот дом преку необезбеден ТВ, преку кој може да стигнат до вашиот интернет рутер

Внимавајте што правите пред вашиот телевизор.

Внимавајте што правите пред вашиот телевизор.

Паметните телевизори се како обичните телевизори, но може да ги приклучите на интернет. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа смарт телевизорите како нешто што мора да го имаат. Но, како и сè што е поврзано на интернет, и телевизорот е подложен на напади од хакери, а повеќето од паметните телевизори доаѓаат со камера

ПАМЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРИ: И ФБИ предупредува за безбедноста во дневната и спалната соба

ПАМЕТНИ ТЕЛЕВИЗОРИ: И ФБИ предупредува за безбедноста во дневната и спалната соба

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа Интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и се што е поврзано на Интернет, тој

Внимавајте, паметните телевизори ве шпионираат!

Внимавајте, паметните телевизори ве шпионираат!

ФБИ предупреди дека хакерите можат да преземат контрола врз вашиот необезбеден паметен ТВ и во најлоши случаи, да ја преземат контролата над камерата и микрофонот за да ве гледаат и слушаат. Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори,

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа Интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и се што е поврзано на Интернет, тој отвора

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. 4 Декември 2019 Tech Crunch/ Yahoo Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix,

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Дури и ФБИ предупредува за безбедноста на паметните телевизори

Ако штотуку купивте „паметен телевизор“ на Црн петок или планирате да купите, ФБИ сака да знаете неколку работи. Паметните телевизори се како обичните телевизори, но имаат интернет врска. Со растот на Netflix, Hulu и другите стриминг услуги, повеќето ги гледаа Интернет-поврзаните телевизори како сон. Но, како и се што е поврзано на Интернет, тој отвора

ФБИ ПРЕДУПРЕДУВА: Залепете ја камерата, хакерите ве гледаат преку „паметните“ телевизори

ФБИ ПРЕДУПРЕДУВА: Залепете ја камерата, хакерите ве гледаат преку „паметните“ телевизори

Хакерите преку „паметните“ телевизори можат да ја користат вашата камера и да гледаат што правите! Паметните телевизори кои се приклучени со интернет и поддржуваат апликации и стриминг, ги прави ранливи за хакерски напади. Многу од нив доаѓаат и со вградена камера, на која хакерите можат да се приклучат, пренесува „24сата“. Многу од семејствата ширум

Шокантно предупредување од ФБИ: Паметните телевизори ве шпионираат, хакерите можат да ви видат сè дома!

Шокантно предупредување од ФБИ: Паметните телевизори ве шпионираат, хакерите можат да ви видат сè дома!

Орегон, 3. декември 2019 (ОХРИДПРЕС) – Во сезоната на големи попусти на крајот од годината и од Црниот петок наваму, електронските уреди се особено барани, а меѓу нив сe и т.н. паметни телевизори. Сепак, ваквите телевизори, бидејќи за разлика од обичните овозможуваат поврзаност со интернет, се особено ранливи. На тоа предупредува дури и американското