притисни ентер »

Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ
Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ

Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ

Извештајот за 2018 година потврдува дека и покрај техничките и законските реформи иницирани од владата на Заев, земјата и натаму се соочува со проблемите наследени од режимот на ВМРО-ДУИ и продолжени од сегашната власт, велат од Алијансата за Албанците во врска со извештајот на Стејт департментот на САД за човекови права. „Алијансата за Албанците го

Притвори се одредуваат значително помалку, се вели во извештајот за човекови права на Стејт Департментот за 2018

Притвори се одредуваат значително помалку, се вели во извештајот за човекови права на Стејт Департментот за 2018

Американскиот Стејт Департмент ги објави извештаите за човекови права за 2018 година, вклучувајќи го извештајот за Северна Македонија, во кој е наведено дека има напредок во медиумите и во судството, но останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата. Во делот за почитување на личниот интегритет и слободата, се вели дека минатата година

Петмина судии посочени во Извештајот на Стејт Департментот

Петмина судии посочени во Извештајот на Стејт Департментот

Претседателот на Врховниот суд – Јово Вангеловски, поранешната членка на Судскиот совет, Александра Зафировска, судијката од Кривичен суд Сафије Лаличиќ, Светлана Костова од Вишиот управен суд, како и поранешниот претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски. Ова се имињата на 5те судии кои според Извештајот на американскиот Стејт Департмент за

Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ

Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ

Извештајот за 2018 година потврдува дека и покрај техничките и законските реформи иницирани од владата на Заев, земјата и натаму се соочува со проблемите наследени од режимот на ВМРО-ДУИ и продолжени од сегашната власт, велат од Алијансата за Албанците во врска со извештајот на Стејт департментот на САД за човекови права. „Алијансата за Албанците го

Петмина судии посочени во Извештајот на Стејт Департментот

Петмина судии посочени во Извештајот на Стејт Департментот

Претседателот на Врховниот суд – Јово Вангеловски, поранешната членка на Судскиот совет, Александра Зафировска, судијката од Кривичен суд Сафије Лаличиќ, Светлана Костова од Вишиот управен суд, како и поранешниот претседател на Кривичниот суд, Владимир Панчевски. Ова се имињата на 5те судии кои според Извештајот на американскиот Стејт Департмент за

Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ

Алијанса за Aлбанците: Земјата да се отцепи од практиките на режимот ВМРО-ДУИ

Извештајот за 2018 година потврдува дека и покрај техничките и законските реформи иницирани од владата на Заев, земјата и натаму се соочува со проблемите наследени од режимот на ВМРО-ДУИ и продолжени од сегашната власт, велат од Алијансата за Албанците во врска со извештајот на Стејт департментот на САД за човекови права. „Алијансата за Албанците го

СДСМ: Режимот на ВМРО-ДПМНЕ создаде „заробена држава“ и носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот

СДСМ: Режимот на ВМРО-ДПМНЕ создаде „заробена држава“ и носеше најнегативни извештаи на Стејт Департментот

ВМРО-ДПМНЕ е симбол за режим, заробена држава, криминал и кршење на човекови права. Извештајот за човекови права на Стејт Департментот на САД, после црни 11 години, конечно нотира напредок во слободата на медиумите и судството, соопшти СДСМ. „Во црните 11 години за Република Северна Македонија,време во кое лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски беше советник

Алијанса за Албанците: Извештајот на Стејт департаментот е сигнал за тревога Заев да се отцепи од режимот на ВМРО-ДУИ

Алијанса за Албанците: Извештајот на Стејт департаментот е сигнал за тревога Заев да се отцепи од режимот на ВМРО-ДУИ

Извештај на Стејт департаментот за РСМ, сериозен аларм за недостаток на резултати во борбата против корупцијата, реформите во судството и деполитизација на администрацијат, реагира Алијансата за Албанците. -Алијансата за Албанците го поздравува годишниот извештај за човекови права во Северна Македонија. Извештајот за 2018 година потврдува дека и покрај

Стејт департмент: Прогрес во медиумите и судството, клучен проблем битка со корупцијата

Стејт департмент: Прогрес во медиумите и судството, клучен проблем битка со корупцијата

Постои напредок во медиумите и во судството, но во Република Северна Македонија останува да се решат уште низа важни проблеми како корупцијата, ограничената независност на судскиот систем и медиумите. Ова се наведува во најновиот извештај за човековите права што го објави американскиот Стејт департмент. „Владата на Северна Македонија во 2018 година

Алијанса за Aлбанците: Земјата и натаму се соочува со проблемите наследени од режимот на ВМРО-ДУИ

Алијанса за Aлбанците: Земјата и натаму се соочува со проблемите наследени од режимот на ВМРО-ДУИ

Извештај на Стејт департаментот за РСМ, сериозен аларм за недостаток на резултати во борбата против корупцијата, реформите во судството и деполитизација на администрацијата Стејт департамент на САД: Северна Македонија продолжува да се соочува со висок степен на корупција и политизација на администрацијата и судството. Алијансата за Албанците го поздравува