притисни ентер »

[Став] Кој и како (ќе) ги организира синдикатите?
[Став] Кој и како (ќе) ги организира синдикатите?

[Став] Кој и како (ќе) ги организира синдикатите?

Вилдан Дрпљанин Суштинското синдикално организирање е во постојан пад, а за многу од работниците дури и слободниот викенд, како една од основните историски придобивки, е недостижна желба. „Најдостојно средство за изразување на сопствената личност“, со оваа формулација Република Белорусија го гарантира правото на работа во членот 41 од својот Устав