притисни ентер »

Македонија е под бела покривка, а педијатрите се едногласни: Изнесете ги децата надвор и кога е студено и кога има снег
Македонија е под бела покривка, а педијатрите се едногласни: Изнесете ги децата надвор и кога е студено и кога има снег

Македонија е под бела покривка, а педијатрите се едногласни: Изнесете ги децата надвор и кога е студено и кога има снег

Не плашете се од ниските температури и дозволете му на Вашето бебе да ужива во зимата, ваков е апелот на педијатрите. Родители имаат навика да не ги пуштаат децата да излегуваат надвор, кога ќе почне температурата да се намалува, сметајќи дека така ќе ги заштитат од настинки и вируси. Педијатрите имаат други ставови и апели до сите родители. За психолошкиот

Првата зима на бебето: Совети за студено време за нови родители

Првата зима на бебето: Совети за студено време за нови родители

Зимата е овде, но кој сака да остане дома? „Бебињата и новите родители имаат потреба од свеж воздух” – вели педијатарката од Њујорк, Ерика Ландау, М.Д., коавторка на “Основниот водич за првата година на бебето”. „Освен ако не е премногу студено, да се биде на отворено им помага на доенчињата да се приспособат на годишните времиња и дневниот и ноќниот