притисни ентер »

Седница на Работната група за уставни измени
Седница на Работната група за уставни измени

Седница на Работната група за уставни измени

Работната група формирана при Министерството за правда со задача за подготвување на Предлог иницијативата за потребата од измени на Уставот денеска ќе одржи седница. Како што информира Министерството за правда при формирањето на групата, откако ќе бидат подготвени измените, предлогот ќе ги помине сите работни тела во рамки на Собранието, а паралелно

Седница на Работната група за уставни измени

Седница на Работната група за уставни измени

Работната група формирана при Министерството за правда со задача за подготвување на Предлог иницијативата за потребата од измени на Уставот денеска ќе одржи седница. Како што информира Министерството за правда при формирањето на групата, откако ќе бидат подготвени измените, предлогот ќе ги помине сите работни тела во рамки на Собранието, а паралелно

Седница на Работната група за уставни измени

Седница на Работната група за уставни измени

Седница на Работната група за уставни измени Работната група формирана при Министерството за правда со задача за подготвување на Предлог иницијативата за потребата од измени на Уставот денеска ќе одржи седница. Како што информира Министерството за правда при формирањето на групата, откако ќе бидат подготвени измените, предлогот ќе ги помине сите работни

Седница на Работната група за уставни измени

Седница на Работната група за уставни измени

Работната група формирана при Министерството за правда со задача за подготвување на Предлог иницијативата за потребата од измени на Уставот денеска ќе одржи седница. Како што информира Министерството за правда при формирањето на групата, откако ќе бидат подготвени измените, предлогот ќе ги помине сите работни тела во рамки на Собранието, а паралелно

Што и да се смени, ВМРО-ДПМНЕ пак ќе биде против уставни измени

Што и да се смени, ВМРО-ДПМНЕ пак ќе биде против уставни измени

Што и да се смени, ВМРО-ДПМНЕ пак ќе биде против уставни измени Мариела Трајковска Пред 3 минути Христијан Мицкоски, претседател на ВМРО-ДПМНЕ/Фото: МИА На власта ѝ порачуваме воопшто да не почнува со процесот, зашто тој ќе заврши во ќорсокак. Ништо не менува тоа што работната група само ќе достави предлог за отворање на Уставот, а потоа на уставните

Ковачевски: Небулозни тврдења на ВМРО-ДПМНЕ за редефинирање на државата

Ковачевски: Небулозни тврдења на ВМРО-ДПМНЕ за редефинирање на државата

Во одговор на новинарско прашање, претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски оцени дека тврдењата на Христијан Мицкоски за наводно редефинирање на државата, се уште едни од низата неболузи што опозицијата постојано ги пласира. „Тоа е уште една од низата небулози и замајување на јавноста од страна на опозицијата. Се работи за шпекулација и за зборување

Комисијата за уставни измени на нова средба, ВМРО-ДПМНЕ обвинува дека подготвуваат бинационална држава, Ковачевски демантира

Комисијата за уставни измени на нова средба, ВМРО-ДПМНЕ обвинува дека подготвуваат бинационална држава, Ковачевски демантира

Embedded video for Комисијата за уставни измени на нова средба, ВМРО-ДПМНЕ обвинува дека подготвуваат бинационална држава, Ковачевски демантира Опозициската ВМРО ДПМНЕ тврди дека имаат сознанија дека во Комисијата за подготовка на уставни амандмани веќе се разговарало како заедно со вметнувањето на Бугарите во Уставот и Македонија да стане бинационална