притисни ентер »

За документи без „Северна“ казни нема, во банка може, ама пасошот само за дома
За документи без „Северна“ казни нема, во банка може, ама пасошот само за дома

За документи без „Северна“ казни нема, во банка може, ама пасошот само за дома

Уште пет месеци остануваат за граѓаните да можат да ги променат личните документи и да ја испочитуваат обврската за промена до февруари 2024 година. Ова задолжение го наметна Преспанскиот договор потпишан меѓу Македонија и Грција на 17 јуни 2018 година и според него новите документи мора да бидат со уставното име Република Северна Македонија , а тоа

Дефинитивно, власта да го одложи ултимативниот рок за промена на личните документи

Дефинитивно, власта да го одложи ултимативниот рок за промена на личните документи

Наметнатото решение од страна на власта дека граѓаните мора до февруари идната година да ги сменат личните документи уште е на сила. Велиме уште, затоа што јавноста одамна бара рокот да се пролонгира. Граѓаните наведуваат многу оправдани причини за тоа. Но, власта е упорна дека во новите лични документи од февруари мора да го има омилемниот нивен збор