притисни ентер »

Тинејџер продаде бубрег да си купи „ајфон“, денес живее на дијализа
Тинејџер продаде бубрег да си купи „ајфон“, денес живее на дијализа

Тинејџер продаде бубрег да си купи „ајфон“, денес живее на дијализа

Пред 8 години, 17-годишниот Ксао Ванг решил да продаде еден бубрег за да си купи „ајфон 4“. По операцијата, лекарите му рекле дека ќе води нормален живот со само еден бубрег, но 24-годишното момче денес е тешко болно и секој ден оди на дијализа. Тој неодамна за медиумите открил дека во тоа време „ајфон 4“ бил статусен симбол во неговото средно училиште,

Го продал бубрегот за да купи телефон, па останал неподвижен

Го продал бубрегот за да купи телефон, па останал неподвижен

Ванг (25) бубргот го отстранил во нелегална клиника, а потоа го продал за 22.000 јуани, или околу 2.800 евра, во 2011 година, кога имал само 17 години. Толку очајно сакал да купи iPhone и iPad за да им покаже на соучениците дека е во тренд, но родителите не можеле да му го дозволат тоа. Интересно, Ванг добил само 10 проценти од вкупната цена за која

На 17 си го продаде бубрегот за „ајфон“, денес е неподвижен

На 17 си го продаде бубрегот за „ајфон“, денес е неподвижен

Koга имал 17 години, денес 25-годишниот Ксао Ванг одлучил да го продаде својот бубрег за да купи телефон „ајфон 4“ и „ајпад 2“, бидејќи не можел да си ги овозможи. По операцијата, лекарите му рекле дека ќе води нормален живот со само еден бубрег, но осум години подоцна тој е неподвижен и секој ден оди на дијализа. Пред осум години, „ајфон 4“ бил статусен

Очаен тинејџер го продал бубрегот за 2.800 евра и си купил ајфон и ајпед, сега е врзан за кревет

Очаен тинејџер го продал бубрегот за 2.800 евра и си купил ајфон и ајпед, сега е врзан за кревет

Дваесет и петгодишник, кој како тинејџер си го продал бубрегот за да си купи ајфон и ајпед, денес е врзан за кревет и потребна му е непрекината нега, пренесува „ Курир.рс “. Тој го извадил бубрегот во илегална болница во 2011 година и го продал на црн пазар за околу 2.800 евра. Тогаш имал 17 години и очајно сакал да има ајфон и ајпед и да им докаже

Момче продаде бубрег за да купи „ајфон“, а сега оди на дијализа ВИДЕО

Момче продаде бубрег за да купи „ајфон“, а сега оди на дијализа ВИДЕО

Јутјуб/Скриншот Ксао Ванг имаше само 17 години кога одлучил да го продаде бубрегот за да купи телефон ајфон 4, бидејќи не можел да си го овозможи. По операцијата, лекарите му рекле дека ќе води нормален живот со само еден бубрег, но осум години подоцна 24-годишното момче е тешко болно и секој ден оди на дијализа. Пред осум години, „ајфон 4“ бил статусен

На 17 си го продаде бубрегот за „ајфон“, денес е неподвижен

На 17 си го продаде бубрегот за „ајфон“, денес е неподвижен

Koга имал 17 години, денес 25-годишниот Ксао Ванг одлучил да го продаде својот бубрег за да купи телефон „ајфон 4“ и „ајпад 2“, бидејќи не можел да си ги овозможи. По операцијата, лекарите му рекле дека ќе води нормален живот со само еден бубрег, но осум години подоцна тој е неподвижен и секој ден оди на дијализа. Пред осум години, „ајфон 4“ бил статусен

На 17 години го продал бубрегот за „Ајфон“ и „Ајпад“, осум години подоцна е хендикепиран

На 17 години го продал бубрегот за „Ајфон“ и „Ајпад“, осум години подоцна е хендикепиран

Ксао Ванг, кога имал 17 години одлучич да го продаде бубрегот за да со парите купи „Ајфон 4“, затоа што инаку не можел да си го дозвли. По операцијата, лекарите му рекле дека ќе води нормален живот со само еден бубрег, но, осум години подоцна, 24-годишникот е тешко болен и оди на дијализа. Пред осум години, телефонот бил статусен симбол во неговото

Го продал бубрегот за да купи телефон, па останал неподвижен

Го продал бубрегот за да купи телефон, па останал неподвижен

Го продал бубрегот за да купи телефон, па останал неподвижен (ФОТО) Ванг (25) бубргот го отстранил во нелегална клиника, а потоа го продал за 22.000 јуани, или околу 2.800 евра, во 2011 година, кога имал само 17 години. Толку очајно сакал да купи iPhone и iPad за да им покаже на соучениците дека е во тренд, но родителите не можеле да му го дозволат

Поради лудост, си го ризикуваше животот: Момче продаде бубрег за да купи Ајфон, сега оди на дијализа

Поради лудост, си го ризикуваше животот: Момче продаде бубрег за да купи Ајфон, сега оди на дијализа

Ксаo Ванг имаше само 17 години кога реши да продаде бубрег за да си купи Ајфон 4 со тие пари бидејќи не можеше да си го дозволи тоа. По операцијата, лекарите му рекле дека ќе води нормален живот со само еден бубрег, но осум години подоцна, на 24-годишното момче е тешко болен и оди на дијализа. Пред осум години Ајфон 4 беше статусен симбол во средното

Го продал бубрегот за да купи iPhone, па останал неподвижен

Го продал бубрегот за да купи iPhone, па останал неподвижен

Млад човек, го продал својот бубрег на црниот пазар, со цел да купи iPhone и iPad, но останал неподвижен. Ванг (25) бубргот го отстранил во нелегална клиника, а потоа го продал за 22.000 јуани, или околу 2.800 евра, во 2011 година, кога имал само 17 години. Толку очајно сакал да купи iPhone и iPad за да им покаже на соучениците дека е во тренд, но