притисни ентер »

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Маратонот и трките во брзо одење на ЛОИ 2020 година ќе се одржат во Сапоро

Маратонот и трките во брзо одење на ЛОИ 2020 година ќе се одржат во Сапоро

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Организаторите на ЛОИ во Токио 2020 година одлучија маратонот да се трча во Сапоро

Организаторите на ЛОИ во Токио 2020 година одлучија маратонот да се трча во Сапоро

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Токио, 4 декември 2019 (МИА) – Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Олимпискиот маратон дефинитивно нема да се трча во Токио

Организаторите на Летните олимписки игри во Токио 2020 година, одлучија маратонот и трките во брзо одење да се одржат во Сапоро, на 800 километри од главниот град на Јапонија. Во летниот период, во Токио времето е многу топло, воздухот е влажен, условите за маратон воопшто не се идеални, па затоа најдолгата трка ќе се трча на најсеверниот јапонски

Јапонците го изградија Олимпискиот стадион осум месеци пред почетокот на Игрите

Јапонците го изградија Олимпискиот стадион осум месеци пред почетокот на Игрите

Изградбата на Националниот стадион во Токио беше официјално завршена во саботата, осум месеци пред почетокот на Олимписките игри во јапонската престолнина. На овој стадион ќе се одржи церемонијата на отворање и затворање на Игрите, атлетски натпревари и неколку фудбалски меча. Стадионот, на кој можат да се сместат 60.000 гледачи, чинеше 1 милијарда