притисни ентер »

Јовановиќ за ВМРО-ДПМНЕ: Една порака не знаат да смислат, а вамо ќе се грижеле за “сите луѓе”
Јовановиќ за ВМРО-ДПМНЕ: Една порака не знаат да смислат, а вамо ќе се грижеле за “сите луѓе”

Јовановиќ за ВМРО-ДПМНЕ: Една порака не знаат да смислат, а вамо ќе се грижеле за “сите луѓе”

Наместо “Македонија за сите луѓе”, можеле некреативните да смислат “Македонија подеднакво на сите луѓе”, ама би ги збунило тоа “еднакво”, оти тамо еднаквост нема, тамо има “јас сум главен”, другите се “куш”. Малку натаму, во граѓанско општество има граѓани, луѓе нема. Ако пак се занесува дека е Томас Џеферсон, па тргнува од неговата “сите луѓе се еднaкви”,