притисни ентер »

Во ТИРЗ близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Во ТИРЗ близу 160 милиони евра нови странски инвестиции

Инвеститорите се од САД, Турција и В. Британија. Станува збор за фармацевтска компанија, втората е компанија од градежна индустрија со модерни елемнти за изградба, а третата е дел од автомобилскиот свет, таа е веќе тука, но ќе ги проширува своите капацитети. -Вкупен обем на инвестиции од нови 54 милиони евра, планиран број на работи места – 680, проектирани

Извозот и увозот во зоните рушат рекорди, најавени уште три нови странски инвестиции

Извозот и увозот во зоните рушат рекорди, најавени уште три нови странски инвестиции

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Растот продолжува и во месец август, а бројките покажуваат

Деспотовски: Инвеститорите може добро да заработуваат и кога добро ќе ги платат работниците

Деспотовски: Инвеститорите може добро да заработуваат и кога добро ќе ги платат работниците

Embedded video for Деспотовски: Инвеститорите може добро да заработуваат и кога добро ќе ги платат работниците Македонија веќе нема да се промовира како земја на евтина работа сила. А инвеститори и натаму ќе има. Директорот на зоните, Деспотовски е убеден дека земјава не е интересна за инвеститорите само заради ниските плати што би ги давале тука,

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Растот продолжува и во месец август, а бројките покажуваат

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Растот продолжува и во месец август, а бројките покажуваат

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Растот продолжува и во месец август, а бројките покажуваат

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Деспотовски: Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони

Продолжува растот во технолошко индустриските развојни зони, а примената на новиот концепт на ТИРЗ за привлекување странски инвестиции веќе дава конкретни резултати и зголемен број на нови инвестиции, покажува редовната месечна анализа на ТИРЗ која ја презентираше директорот Јован Деспотовски. „Растот продолжува и во месец август, а бројките покажуваат

Три нови странски инвестиции во ТИРЗ, од кои една во Скопје

Три нови странски инвестиции во ТИРЗ, од кои една во Скопје

Продолжува трендот на пораст на економската активност во Технолошко индустриските развојни зони (ТИРЗ) и во август, трендот е стабилен и очекувам да продолжи и до крајот на годинава. Вкупното ниво на нови странски инвестиции кои се веќе договорени, потпишани или се во процедура на одобрување во Влада е близу 160 милиони евра. Предвидено е да се отворат