притисни ентер »

Кандидатурата на Филип Петровски за претседателски кандидат ќе се зајакнува со 10.000 потписи
Кандидатурата на Филип Петровски за претседателски кандидат ќе се зајакнува со 10.000 потписи

Кандидатурата на Филип Петровски за претседателски кандидат ќе се зајакнува со 10.000 потписи

Filip Petrovski intervju „Македонија – Блокира“ на синоќешната седница за претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните избори го избра Ацо Николовски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија која е дел од „Македонија-Блокира“. Од таму велат дека Ацо Николовски има богато искуство во организацијата на избори и на сенародните македонски

Кандидатурата на Филип Петровски за претседателски кандидат ќе се зајакнува со 10.000 потписи

Кандидатурата на Филип Петровски за претседателски кандидат ќе се зајакнува со 10.000 потписи

„Македонија – Блокира“ на синоќешната седница за претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните избори го избра Ацо Николовски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија која е дел од „Македонија-Блокира“. Од таму велат дека Ацо Николовски има богато искуство во организацијата на избори и на сенародните македонски протести по повод

Ацо Николовски шеф на Изборниот штаб на „Македонија-Блокира“, кандидатурата на д-р Филип Петровски ќе се зајакне и со 10.000 потписи

Ацо Николовски шеф на Изборниот штаб на „Македонија-Блокира“, кандидатурата на д-р Филип Петровски ќе се зајакне и со 10.000 потписи

„Македонија – Блокира“ на синоќешната седница за претседател на Републичкиот изборен штаб за претстојните избори го избра Ацо Николовски член на Извршниот комитет на Единствена Македонија која е дел од „Македонија-Блокира“. Ацо Николовски има богато искуство во организацијата на избори и на сенародните македонски протести по повод уставните измени

Ѓорчев, Силјановска и Петровски меѓу кандидатите во ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Македонија

Ѓорчев, Силјановска и Петровски меѓу кандидатите во ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Македонија

Кандидатурите на пратеникот Влатко Ѓорчев, на професорката Гордана Силјановска и на Филип Петровски се меѓу осумте што се официјално пристигнати во опозициската ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Македонија. Останатите пет имиња се чуваат во тајност. Рокот за поднесување на претседателски кандидатури во ВМРО ДПМНЕ заврши во четвртокот, но партијата остави

Во белиот дворец пристигнале 8 кандидатури, меѓу нив Ѓорчев и Силјановска

Во белиот дворец пристигнале 8 кандидатури, меѓу нив Ѓорчев и Силјановска

Во белиот дворец, односно седиштето на ВМРО-ДПМНЕ, пристигнати се осум кандидатури на кандидати за претседател, меѓу кои и оние на пратеникот Влатко Ѓорчев и професорката Гордана Силјановска. Останатите кандидати засега се чуваат во тајност. Иако рокот за пријавување заврши, сепак конечниот број на апликанти ќе биде познат најдоцна до вторник, бидејќи

Силјановска пристигна во белиот дворец

Силјановска пристигна во белиот дворец

Заврши рокот за пријавување на кандидати за претседател од редовите на ВМРО-ДПМНЕ што ќе биде поддржан на партиската конвенција во Струга закажана за 16 февруари, пишува Независен весник . Пристигнати се осум кандидатури, но конечниот број на апликанти ќе биде познат најдоцна до вторник, бидејќи дел од апликациите би можеле да стигнат и по пошта. Кандидатурите

Силјановска пристигна во белиот дворец

Силјановска пристигна во белиот дворец

Заврши рокот за пријавување на кандидати за претседател од редовите на ВМРО-ДПМНЕ што ќе биде поддржан на партиската конвенција во Струга закажана за 16 февруари. Пристигнати се осум кандидатури, но конечниот број на апликанти ќе биде познат најдоцна до вторник, бидејќи дел од апликациите би можеле да стигнат и по пошта. Кандидатурите ќе бидат разгледани

Ќе има ли предвремени парламентарни избори, заедно со претседателските: СДСМ ќе пресече

Ќе има ли предвремени парламентарни избори, заедно со претседателските: СДСМ ќе пресече

Владејачката СДСМ утре или во понеделник ќе има седница на Извршниот комитет, на кој треба да падне одлуката дали заедно со претседателските ќе има и предвремени парламентарни избори. Од партијата се уште го немаат избрано кандидатот за трката за претседател на државата, а во јавноста подолго време се шпекулира со неколку имиња, меѓу кои се се актуелната

До архивата на партија пристигнати се 8 кандидатури, сите кандидати кои ги исполнуваат условите за претседателски кандидат ќе им биде обезбедено време и простор за презентација на нивната програма

До архивата на партија пристигнати се 8 кандидатури, сите кандидати кои ги исполнуваат условите за претседателски кандидат ќе им биде обезбедено време и простор за презентација на нивната програма

Заврши рокот за пријавување на кандидати за претседател кој ќе биде поддржан од ВМРО-ДПМНЕ на претстојната конвенција на партијата во Струга, која ќе се одржи на 16 февруари. До архивата на партија пристигнати се 8 кандидатури, но конечниот број на апликанти ќе биде познат деновиве со оглед на фактот дека дел од апликациите, би можеле да стигнат и

До ВМРО-ДПМНЕ стигнале осум кандидатури за претседател на државата

До ВМРО-ДПМНЕ стигнале осум кандидатури за претседател на државата

Вестите на интернет страницата Centar.mk може да се користат исклучиво за лично информирање. Забрането е превземање без писмена дозвола на редакцијата. Забрането е секакво ре-емитување на текстовите, фотографиите и видеата објавени на оваа страница без посебна писмена дозвола добиена по електронска пошта од [email protected] Со праќањето на mail до