притисни ентер »

Чернобил три децении после катастрофата: Вака денеска изгледа градот во кој никој не смее да живее уште 300 години
Чернобил три децении после катастрофата: Вака денеска изгледа градот во кој никој не смее да живее уште 300 години

Чернобил три децении после катастрофата: Вака денеска изгледа градот во кој никој не смее да живее уште 300 години

Нуклеарната катастрофа во Чернобил, која важи за најлоша во историјата на човештвото, се случи пред 32 години во градот Припјат. Во 1:23 часот нуклеарниот реактор број 4 во централата во Чернобил експлодираше во текот на испитувањето на сигурноста, а нуклеарното гориво горело десет дена во атмосферата исфрлувало радиоактивни честички, кои се разлетале

Чернобил три децении после катастрофата: Вака денеска изгледа градот во кој никој не смее да живее уште 300 години

Чернобил три децении после катастрофата: Вака денеска изгледа градот во кој никој не смее да живее уште 300 години

Нуклеарната катастрофа во Чернобил, која важи за најлоша во историјата на човештвото, се случи пред 32 години во градот Припјат. Во 1:23 часот нуклеарниот реактор број 4 во централата во Чернобил експлодираше во текот на испитувањето на сигурноста, а нуклеарното гориво горело десет дена во атмосферата исфрлувало радиоактивни честички, кои се разлетале