притисни ентер »

Над 100 саркофази откриени во Египет
Над 100 саркофази откриени во Египет

Над 100 саркофази откриени во Египет

Египетските власти задолжени за антиквитети денес објавија откривање на најмалку 100 антички саркофази, со мумии во некои од нив и околу 40 позлатени статуи во огромната фараонска некропола Сакари јужно од Каиро. Шарени, запечатени саркофази и статуи кои беа погребани пред повеќе од 2.500 години беа изложени на импровизирана изложба во подножјето на