притисни ентер »

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери"
Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери"

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери"

Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери", што почнува утревечер во големата сала на Општина Охрид. Во рамки на петте

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери”

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери”

Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери”, што почнува утревечер во големата сала на Општина Охрид. Во рамки на петте

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери"

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери"

Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери", што почнува утревечер во големата сала на Општина Охрид. Во рамки на петте

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери”

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери”

Натпреварот во Охрид им овозможува на младите уметници да ги претстават своите вештини на инстументот. Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери“

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери“

Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“, што почнува утревечер во големата сала на Општина Охрид. Во рамки на петте

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери“

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери“

Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“, што почнува утревечер во големата сала на Општина Охрид. Во рамки на петте

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери“

Повеќе од 80 млади уметници на меѓународниот натпревар „Охридски бисери“

Повеќе од 80 млади уметници од Германија, Обединетото кралство, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од државава ќе бидат дел од годинешното 18-то по ред издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“, што почнува утревечер во големата сала на Општина Охрид. Во рамки на петте

„Охридски бисери“ - подиум за меѓународна промоција на младите музички уметници

„Охридски бисери“ - подиум за меѓународна промоција на младите музички уметници

Со учество на осумдесетина таленти од Германија, Велика Британија, Русија, Полска, Литванија, Грција, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Црна Гора и од Македонија, од 15 до 19 јуни, во Охрид ќе се одржи 18 издание на Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери 2019“. Градот под Самоиловата тврдина, во периодот од 15 до 19 јуни, по

Млади музичари од повеќе европски земји ќе се натпреваруваат во Охрид

Млади музичари од повеќе европски земји ќе се натпреваруваат во Охрид

Идејата на натпреварот, уште од основањето, во 1970 година во Брисел, е афирмација на посебно надарени млади уметници и нивна промоција на професионалните концертни подиуми во Европа и во светот Меѓународниот натпревар на млади музичари „Охридски бисери“ ќе се одржи в сабота, во Охрид, по осумнаесетти пат. Во пет натпреварувачки дена, до 19 јуни, во