притисни ентер »

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата
Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

КАТАСТРОФАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ: Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата!

КАТАСТРОФАЛНИ ПОСЛЕДИЦИ: Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата!

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување  (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Покрај другите болести, и аутизмот се јавува како резултат на загадениот воздух

Покрај другите болести, и аутизмот се јавува како резултат на загадениот воздух

Веќе е добро познато дека загадениот воздух штетно влијае врз здравјето на човекот. ПМ 10 честичките се мали честички кои го загадуваат воздухот. Тие во себе го содржат целиот отров кој го испуштаат фабричките оџаци, возилата, електроцентралите итн.Тоа што се толку мали им овозможува да пробијат секаде во човечкото тело, а најопасно е кога ќе навлезат

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување  (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување  (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување  (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување  (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето на воздухот на неродените деца, но истражувачите

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата

Загадениот воздух предизвикува аутизам кај децата Според најновите истражувања, изложеноста на одделни видови на загадување на воздухот во раното детство може значително да го зголеми ризикот од развој на симптомите поврзани со аутистичен спектар на нарушување  (АСН), пишува „Сајнс алерт“. И порано некои студии укажуваа на можното влијание на загадувањето