притисни ентер »

Предложен план за поврзување на Европа со супербрза железница
Предложен план за поврзување на Европа со супербрза железница

Предложен план за поврзување на Европа со супербрза железница

Меѓународниот институт за економски истражувања во Виена предложи план за изградба на супербрза железничка мрежа која би ги поврзала речиси сите главни градови во Европа. Таа би се финансирала и од огромниот европски пакет за заздравување од пандемијата на коронавирусот и би овозможила да се преполови сегашното време за патување и би ја намалила зависноста

Предложен план за поврзување на Европа со супербрза железница

Предложен план за поврзување на Европа со супербрза железница

Меѓународниот институт за економски истражувања во Виена предложи план за изградба на супербрза железничка мрежа која би ги поврзала речиси сите главни градови во Европа. Таа би се финансирала и од огромниот европски пакет за заздравување од пандемијата на коронавирусот и би овозможила да се преполови сегашното време за патување и би ја намалила зависноста