притисни ентер »

Јапонија испраќа 8К камери на Марс и неговите сателити
Јапонија испраќа 8К камери на Марс и неговите сателити

Јапонија испраќа 8К камери на Марс и неговите сателити

Резолуцијата од 8К е ретка и на Земјата, но тоа не ја спречува Јапонија да прави слики со ултра висока резолуција на друго место во Сончевиот систем, пишува Енгаџет. Јапонската агенција за воздушно истражување и NHK развиваат 4K и 8K камери (преку Параболниот лак) за испраќање на Марс и неговите природни сателити. Целта е да се фотографираат пејзажи

Наскоро можеби ќе го гледаме Марс во 8К-резолуција

Наскоро можеби ќе го гледаме Марс во 8К-резолуција

Јапонскиот центар за вселенски истражувања (ЈАХА) и радиодифузерот НХК ги спојуваат силите за да развијат вселенска камера која ќе може да снима во резолуција од 4К и 8К за да го сними Марс како што никогаш не бил снимен. Во меѓувреме, 8К-видеата се неверојатно скапи тука на Земјата, па ако добивате снимка со толку висока резолуција, може да е и нешто

Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини

Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини

8K резолуцијата е ретка и на Земјата, но тоа не ја спречува Japan Aerospace Exploration Agency и нивниот broadcaster NHK да развиваат 4K и 8K камери, што ќе ги испратат на Марс и неговите месечини. Целта е со нив да се фотографираат пределите на Mars, Фобос и Деимос, во текот на следната Marian Moons Exploration (MMX) мисија. Со оглед на тоа дека се

Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини

Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини

8K резолуцијата е ретка и на Земјата, но тоа не ја спречува Japan Aerospace Exploration Agency и нивниот broadcaster NHK да развиваат 4K и 8K камери, што ќе ги испратат на Марс… Текстот Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post Јапонија ќе испрати 8K камери на Марс и неговите месечини (ВИДЕО)

Јапонија ќе испрати 8K камера на Марс

Јапонија ќе испрати 8K камера на Марс

Јапонската вселенска агенција развива 4K и 8K камери кои ќе ги фотографираат Марс и неговите месечини Фобос и Дејмос во текот на идната мисија Martian Moons Exploration. Камерите редовно ќе прават фотографии и делумно ќе ги испраќаат на Земјата, додека оригиналите ќе бидат ставени во капсула која ќе биде вратена на Земјата. Леталото ќе биде лансирано

Јапонија ќе испрати камери со 8К резолуција на Марс и неговите месечини

Јапонија ќе испрати камери со 8К резолуција на Марс и неговите месечини

фото: ЕПА Јапонскиот центар за вселенски истражувањa развива камери со 4К и 8К резолуција кои ќе ги испратат на Марс и неговите месечини, пренесува „ Ал Џазира Балканс “. Целта е да се фотографираат пределите на природните сателити Фобос и Деимос за време на идната „Martian Moons Exploration“ (ММХ) мисија. Со оглед на тоа што станува збор за фотографии