притисни ентер »

Претседател како шеф на опозиција
Претседател како шеф на опозиција

Претседател како шеф на опозиција

Повикот на Пендаровски за помирување, делува како исфорсирана флоскула. Кога имате две елити кои се борат за апсолутна власт и контрола врз парите, тогаш во ничиj интерес не е помирувањето, пишува Ивор Мицковски. Македонија има еден голем проблем, се разбира има илјадници големи проблеми, но во смисла на демократското функционирање и политичкиот систем,

Кој со кого ќе се помирува

Кој со кого ќе се помирува

ЕРОЛ РИЗАОВ Волунтаристичките идеи за граѓанско помирување кои стануваат сè погласни, на кои се „налепи“ и претседателот на државата Стево Пендаровски во својот прв работен ден, се опасни пробни балони кои можат да ја уништат историската мирновременска револуција за европска, демократска, општествена, културна и економска преобразба. Ставањето во својата