притисни ентер »

Околу 800 луѓе евакуирани од Ла Палма, вулканот повторно исфрла лава

Околу 800 луѓе евакуирани од Ла Палма, вулканот повторно исфрла лава

Ова е прва масовна евакуација по 19 септември, кога повеќе од 6 илјади лица беа евакуирани по првата ерупција на вулканот Стотици лица од шпанскиот остров Ла Палма стравуваат за своите домови и имоти, откако вулканот повторно почна да исфрла лава со што во опасност донесе уште една населба. ФОТО: EPA-EFE/Elvira Urquijo A. Властите на островот наредија

На Ла Палма евакуирани уште 800 луѓе поради ново излевање на лава

На Ла Палма евакуирани уште 800 луѓе поради ново излевање на лава

Стотици луѓе на шпанските Канарски Острови стравуваат за своите домови и имоти откако новата река лава од вулканот денеска загрози уште една населба на островот Ла Палма. Властите на островот вчера наредија евакуација на околу 800 луѓе од крајбрежниот град Лос Љанос де Аридане во вторникот, откако лавата го промени правецот на пат кон Атлантскиот Океан

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Стотици луѓе на островот Ла Палма на Шпанските Канарски Острови се разбудија денеска во страв за своите домови и имот. Нова река од лава од вулканот се закани дека ќе уништи друга населба на пат кон Атлантскиот Океан. Властите на островот наредија евакуација на околу 800 луѓе од крајбрежниот град Лос Ланос де Аридана, откако лавата започна по нова

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Стотици луѓе на островот Ла Палма на Шпанските Канарски Острови се разбудија денеска во страв за своите домови и имот. Нова река од лава од вулканот се закани дека ќе уништи друга населба на пат кон Атлантскиот Океан. Властите на островот наредија евакуација на околу 800 луѓе од крајбрежниот град Лос Ланос де Аридана, откако лавата започна по нова

Евакуирани уште 800 луѓе по вулканската ерупција на шпанскиот остров Ла Палма

Евакуирани уште 800 луѓе по вулканската ерупција на шпанскиот остров Ла Палма

Стотици луѓе на островот Ла Палма на шпанските Канарски Острови се разбудија денеска во страв за своите домови и имот. Нова река од лава од вулканот се закани дека ќе уништи друга населба на пат кон Атлантскиот Океан. Властите на островот наредија евакуација на околу 800 луѓе од крајбрежниот град Лос Ланос де Аридана, откако лавата течеше по нова рута,

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Стотици луѓе на островот Ла Палма на Шпанските Канарски Острови се разбудија денеска во страв за своите домови и имот. Нова река од лава од вулканот се закани дека ќе уништи друга населба на пат кон Атлантскиот Океан. Властите на островот наредија евакуација на околу 800 луѓе од крајбрежниот град Лос Ланос де Аридана, откако лавата започна по нова

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Евакуирани уште 800 луѓе од островот Ла Палма во Шпанија

Стотици луѓе на островот Ла Палма на шпанските Канарски Острови се разбудија денеска во страв за своите домови и имот. Нова река од лава од вулканот се закани дека ќе уништи друга населба на пат кон Атлантскиот Океан. Властите на островот наредија евакуација на речиси 800 луѓе од крајбрежниот град Лос Ланос де Аридана откога лавата почна по нова рута

На Ла Палма наредена итна евакуација поради лава

На Ла Палма наредена итна евакуација поради лава

На околу 800 жители на шпанскиот остров Ла Палма вчера им беше наредено да се евакуираат поради напредувањето на лавата од вулканот Кумбре Виеја. Поради ерупцијата на вулканот Кумбре Виеја, што трае од 19 септември евакуирани се речиси 7.000 луѓе. Лавата уништи речиси 600 хектари земјиште и над 1.200 куќи. На Ла Палма живеат 85.000 жители. Тоа е трета