притисни ентер »

Чувањето куче го подобрува здравјето и го продолжува животот
Чувањето куче го подобрува здравјето и го продолжува животот

Чувањето куче го подобрува здравјето и го продолжува животот

Две нови истражувања објаснуваат зошто чувањето на куче допринесува за подобро физичко здравје, особено кога станува збор за заздравување. Според една нова студија и анализа, чувањето куче е поврзано со живеење на подолг живот, особено кај оние кои преживеале срцев или мозочен удар. Првата студија идентификувала пациенти од шведскиот национален регистар

Чувањето куче поврзано со подолг живот

Чувањето куче поврзано со подолг живот

Бројни студии досега ги имаат документирано придобивките од чување на домашен миленик, вклучувајќи ја нивната способност да ни го намалат стресот и зголемат самодовербата. Сега, две нови истражувања објаснуваат зошто чувањето на куче допринесува за подобро физичко здравје, особено кога станува збор за заздравување. Според една нова студија и анализа,