притисни ентер »

Тврдините на соцреализмот
Тврдините на соцреализмот

Тврдините на соцреализмот

Да кажеш дека Европа односно ЕУ денес е едно од последните гнезда на закоравените „традиционални“ реакционерни и антидемократски политики (или „политики“, како сакате) може некому да му прозвучи смешно, па и непристојно. Но, ако појасните дека не станува збор за културна Европа, за европските демократски традиции во дел од земјите, туку за ЕУ бирократијата